Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одними промовами ворога не перемогти

Розумію, чому стільки захвату, бо промова Зеленського в Мюнхені краща, ніж від нього очікували

Але найважливіше інше - за обґрунтованими претензіями союзникам в частині виконання ними зобов‘язань в рамках Будапештського Меморандуму, я не почув претензій до РФ. А вона, до речі, зобов‘язалась не використовувати зброю проти України (читайте пункт 2 документу)!

Я почув, що Росія - агресор, але не почув, що Путін - відповідальний за агресію маніяк. Не почув прямого і сміливого покладання відповідальності саме на нього, а не тільки на союзників, які давали Україні запевнення у безпеці. Росія в Будапешті підписала такі самі запевнення, і ми бачимо вагу цього підпису. Можна було би в промові процитувати Бісмарка про ціну угоди з Росією, але в Офісі президента, вочевидь, воліють не цитувати німців у Мюнхені.

Читайте також: Зеленський запропонував скликати розширений саміт Ради безпеки ООН і вимагає відповідей щодо НАТО

І головне. Слова словами. Але гроші з українського бюджету на українську армію український президент виділяти не хоче. То хто чи що заважає стати патріотом на ділі? Відкати з будівництва доріг? Чи хтось/щось інше? Союзники можуть нам допомогти, і вони добре допомагають зброєю. Але головні рішення і кроки Україна має робити сама. Одними промовами ворога не перемогти.

Джерело

Схожі новини