Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чізкейк готую із грейпфрутом. Він ідеально відтіняє ніжний смак десерту

Рецепт максимально простий

Ніжний сирний чізкейк – ідеальний десерт для будь-якого святкового столу. Рецептів чизкейка існує дуже багато. Я хочу поділитися своїм рецептом, як завжди, нічого складного в ньому немає, все максимально просто. А ще я вирішив трохи вдосконалити десерт і приготував чізкейк із грейпфрутом. Грейпфрут ідеально відтіняє ніжний смак десерту, неодмінно спробуйте.

Інгредієнти:

  • 500 г сир (жирність обирайте на свій смак)
  • 200 мл йогурт (без наповнювачів)
  • 150 г цукор
  • 10 г желатин (гранульований)
  • 50 мл вода
  • 250 г вівсяне печиво
  • 100 г вершкове масло

Для прикраси:

  • 1 шт. грейпфрут
  • 2 ст. л. цукор
  • 20 г вершкове масло
  • 1/2 шт. лимон (сік половини лимона)
  • 20-30 г чорний шоколад

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Приготування:

Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчиніть желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.

Вівсяне печиво (250 г) подрібніть в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішайте крихту з розтопленим вершковим маслом (100 г). Добре перемішайте до однорідного стану.

Викладіть пластичну масу в форму, як основу. Добре утрамбуйте склянкою і поставте в холодильник для застигання.

Сир (500 г) перетріть через сито для однорідності і змішайте з 200 мл йогурту і 150 г цукру. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою.

Додайте в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.

Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання.

Грейпфрут добре помийте і наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати, як прикрасу для чізкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота грейпфрута, можете використовувати апельсин.

Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла. Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.

Додайте в сковороду 2 ст. л. цукру. Зменшіть вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане. Після цього перемішайте розтоплений цукор з маслом і лимонним соком.

Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте часточки щипчиками або виделкою.

Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.

Джерело

Схожі новини