Чізкейк готую із грейпфрутом. Він ідеально відтіняє ніжний смак десерту
Рецепт максимально простий
Ніжний сирний чізкейк – ідеальний десерт для будь-якого святкового столу. Рецептів чизкейка існує дуже багато. Я хочу поділитися своїм рецептом, як завжди, нічого складного в ньому немає, все максимально просто. А ще я вирішив трохи вдосконалити десерт і приготував чізкейк із грейпфрутом. Грейпфрут ідеально відтіняє ніжний смак десерту, неодмінно спробуйте.
Інгредієнти:
- 500 г сир (жирність обирайте на свій смак)
- 200 мл йогурт (без наповнювачів)
- 150 г цукор
- 10 г желатин (гранульований)
- 50 мл вода
- 250 г вівсяне печиво
- 100 г вершкове масло
Для прикраси:
- 1 шт. грейпфрут
- 2 ст. л. цукор
- 20 г вершкове масло
- 1/2 шт. лимон (сік половини лимона)
- 20-30 г чорний шоколад
Більше рецептів у рубриці «Кухня»
Приготування:
Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчиніть желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
Вівсяне печиво (250 г) подрібніть в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішайте крихту з розтопленим вершковим маслом (100 г). Добре перемішайте до однорідного стану.
Викладіть пластичну масу в форму, як основу. Добре утрамбуйте склянкою і поставте в холодильник для застигання.
Сир (500 г) перетріть через сито для однорідності і змішайте з 200 мл йогурту і 150 г цукру. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою.
Додайте в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.
Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання.
Грейпфрут добре помийте і наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати, як прикрасу для чізкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота грейпфрута, можете використовувати апельсин.
Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла. Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.
Додайте в сковороду 2 ст. л. цукру. Зменшіть вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане. Після цього перемішайте розтоплений цукор з маслом і лимонним соком.
Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте часточки щипчиками або виделкою.
Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.