Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після агітації Медведчука вже й Донбас за Євросоюз!

Давно я так не сміявся, як під час перегляду останнього телевізійного ток-шоу “Шустер LIVE”. Усього дійства я не бачив (начебто першу частину записували напередодні, а вже друга йшла в прямому ефірі), але на виступ Віктора Медведчука встиг.

Глава “Українського вибору” агітував українців за вступ до Митного союзу. Крім низки заяложених “аргументів”, останній глава адміністрації екс-президента Леоніда Кучми видав на-гора й дещо новеньке. Мовляв, тисячолітня історія Європи — це історія цивілізаційно-релігійного протистояння (чи то католицької Європи й православної Росії, чи то Сходу й Заходу), і нині це протистояння триває. Тож Україна як православна країна має бути разом із Росією, а відтак просто мусить вступити у Митний союз... Цю маячню навіть коментувати “невдобно”. У ХХІ столітті оперувати такими “аргументами” просто смішно! У “католицькому” Євросоюзі православні Болгарія, Греція, Румунія, невдовзі вступить до ЄС православна Чорногорія, а згодом і православна Сербія... Натомість у Митний союз входить Казахстан, значна частина населення якого сповідує іслам. Зрештою, повно мусульман і в Росії. ... Але, повторюся, робити вибір між ЄС і МС, опираючись на міфічну “війну цивілізацій”, — себе не поважати. Повна криза жанру...

На щастя, українці набагато мудріші, ніж думають Віктор Медведчук і Сергій Глазьєв. (Радник президента Росії Володимира Путіна на ток-шоу в Шустера також агітував за Митний союз. Зокрема, лякав українців тим, що в разі підписання у листопаді Угоди про асоціацію з ЄС Україні буде назавжди закрито шлях до Митного союзу. Налякав їжака самі знаєте чим...). До дискусії за участю Медведчука-Глазьєва та їхніх опонентів кількість прихильників зближення з Європою, тобто з ЄС, становила в студії 52 %, а прихильників зближення з Росією, тобто з МС, — 48 %. Натомість після дискусії прихильників вибору на користь ЄС значно побільшало — майже до 70%! Причому в усіх регіонах України, на Сході й Півдні теж.

... Нині той рідкісний в історії незалежної України момент, коли і суспільство, і парламент практично єдині у виборі геополітичної орієнтації нашої держави. У Верховній Раді, як нагадав під час ток-шоу в Шустера народний депутат від Партії регіонів Давид Жванія, понад триста голосів набирають зараз лише закони, які необхідні для підписання у листопаді Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Переважна більшість українців, як показало репрезентативне голосування після дискусії у студії ток-шоу Шустера, також прагне зближення не з Митним, а з Європейським Союзом.

Схожі новини