Передплата 2024 «Добрий господар»

Мета закону «про гоміків» – кинути тінь на Європу

Боротьбу наших високоморальних законотворців із “пропагандою гомосексуалізму” зауважили в Європі. Як заявив Пітер Стано, прес-секретар комісара ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, прийнятий Радою у першому читанні законопроект вступає у “протиріччя з нормами і цінностями, які заохочуються і захищаються Євросоюзом”.

За словами речника генсека Ради Європи, “законопроект дає приводи для стурбованості”. А в Парламентській асамблеї Ради Європи ухвалили декларацію, що засуджує виплід бурхливої діяльності наших нардепів. “Такі закони не достойні держави-члена Ради Європи”, — впевнений норвезький соціаліст, що ініціював декларацію.

Звісно, скандальний законопроект засудили у Європі зовсім не тому, що газети там від ранку до ночі тільки те й роблять, що пропагують гомосексуальні стосунки. І не через те, що телебачення на Заході закликає кохатися “не так”... У Європі абсолютно вірно зауважили, що суть законопроекту — зовсім не боротьба з “гомосеками”, а банальне обмеження свободи слова. Адже законопроект не дає чіткого визначення, що таке “пропаганда гомосексуалізму”. От я, скажімо, свого часу взяв інтерв’ю у Роберта Бєдроня — першого депутата польського Сейму, який не приховує своєї нетрадиційної сексуальної орієнтації. Оскільки чіткого визначення у законопроекті немає, виходить, це інтерв’ю також можна класифікувати як “пропаганду гомосексуалізму”. І, відповідно, автора — до суду. А там уже як суддя на свій смак і розсуд визначить... “Намагаючись заборонити “пропаганду гомосексуалізму”, зазначений законопроект не дає жодного визначення цьому терміну, чим порушує обов’язкову вимогу правової визначеності норм закону, яка слідує з конституційних принципів верховенства права (ст. 8) та рівності перед законом, — написала у своєму відкритому листі керівництву парламенту Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. — Така відсутність визначення може призвести до надмірного обмеження прав (всупереч ст. 22 Конституції), зокрема права на свободу вираження поглядів”. Омбудсмен упевнена, що все це створить “широке поле для зловживань з боку службових і посадових осіб, зокрема працівників органів внутрішніх справ, які на власний розсуд визначатимуть, що є “пропагандою гомосексуалізму” в кожному конкретному випадку”.

Інша мета законопроекту (один із його авторів — нардеп-комуніст Євген Царьков, той самий, який шкодує, що НКВД мало бандерівців “давила”), — спаскудити Європу в очах українців, відбити в них бажання інтегруватися з Євросоюзом. Думаю, автори законопроекту будуть приблизно так аргументувати: от дивіться, аморальна Європа “гоміків” захищає, там усі такі, — тож нам у їхні “Содом і Гоморру” не треба... Європа не “гоміками” нашими переймається, а підказує: у законопроекті — очевидні бздури, які конче треба усунути! Бо інакше, як визнав сам Царьков, за “пропаганду гомосексуалізму” можна буде притягнути навіть телеканал, що показує Вовка з мультфільму “Ну, постривай!” у сукні Снігуроньки...

Схожі новини