Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Під час урагану господарі втекли, а собаку залишили на прив‘язі…

Якби не поліцейські, тварина могла б загинути

Урятований бультер‘єр відпочиває на ковдрі у машині поліцейських.
Урятований бультер‘єр відпочиває на ковдрі у машині поліцейських.

Руйнівний ураган Мілтон в американському штаті Флориді спричинив великі проблеми не тільки людям, а й тваринам. Багато з них не могли врятуватися від шторму. А деяких домашніх улюбленців їхні безвідповідальні власники залишили напризволяще, прирікши на неминучу смерть. Вона підстерігала й бультер'єра, якого бачите на знімку. Проте завдяки патрульним поліцейським собаку вдалося врятувати, повідомляє CNN.

Стражі порядку, які об‘їжджали виділену тери­торію, побачили, як біля одного із підтоплених бу­динків по коліна у повеневій воді мечеться і виє з відчаю припнутий до паркана виснажений і пере­ляканий бультер'єр. Поліцейські зупинилися, ви­зволили собаку із цієї пастки, занесли його у са­лон службового авто, вкрили ковдрою. І згодом привезли до ветеринарів.

Знайдою заопікувалася організація із порятунку тварин. Назвали її Трупером (Trooper), що у пере­кладі з англійської означає солдат, боєць, патруль­ний. У такий спосіб віддали належне мужності цьо­го пса, який переніс великі випробування стихією, а також склали подяку його рятівникам.

У руках зоозахисників Трупер поступово огов­тується від стресу. Серед багатьох американців, зворушених цією історією, є охочі забрати соба­ку до себе. Але волонтери не квапляться відда­вати його у нові руки — нехай спершу прийде до тями. Зрештою, треба цьому собаці підібрати та­кого господаря, який у скрутну хвилину не зрадив би свого чотирилапого друга.