Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Американські сенатори відвідали Львівський ліцей імені Героїв Крут

  • 19.10.2024, 14:45
  • 137

У рамках візиту на Львівщину сенатори штату Каліфорнія (США) Білл Додд і Мелісса Уртадо відвідали Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський ліцей імені Героїв Крут»

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Гості ознайомилися з роботою гуртка #Кіберджура, побували на заняттях з мінної безпеки, пілотування дронів, тактичної підготовки, випробували власні вміння у стрілецькому тирі та поспілкувалися з ліцеїстами і працівниками ліцею.

«Сенатори з країни блоку NATO позитивно оцінили систему підготовки майбутніх захисників України, яка багато у чому схожа з американською системою Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC). У Каліфорнії є кілька закладів зі схожою системою підготовки, тож сподіваємося, що візит американських високопосадовців та загалом партнерство Львівщини і Каліфорнії у перспективі дозволить нам започаткувати обмін досвідом наших ліцеїстів з каліфорнійськими кадетами-ровесниками», — наголосив начальник Ліцею імені Героїв Крут Юрій Гусар.

Нагадаємо, у січні цього року Сенат штату Каліфорнія підтримав резолюцію про встановлення побратимських відносин з Львівщиною.

28 червня 2024 року Львівська обласна рада ухвалила рішення «Про встановлення побратимських відносин між Львівською областю та штатом Каліфорнія (Сполучені Штати Америки)».

Львівщина — друга область в Україні, яка розпочала співпрацю з американським штатом. Першою, у березні цього року, побратимські відносини зі штатом Вашингтон встановила Київщина.