Передплата 2024 «Добрий господар»

Інтерв'ю з Шумахером, якого насправді не було

«Світова сенсація» німецької газети Die Aktuell виявилася фейком. «Відповіді» пілота «Формули-1», який 10 років перебуває у комі, створив штучний інтелект

Ліворуч - пілот "Формули-1" Міхаель Шумахер, праворуч - перша шпальта Die Aktuell із анонсом фейкового інтерв'ю зі спортсменом. Фото AFP, Die Aktuelle.
Ліворуч - пілот "Формули-1" Міхаель Шумахер, праворуч - перша шпальта Die Aktuell із анонсом фейкового інтерв'ю зі спортсменом. Фото AFP, Die Aktuelle.

Гучний медійний скандал вибухнув у Німеччині. Газета Die Aktuell опублікувала «світову сенсацію» — перше за багато років інтерв'ю з легендарним пілотом «Формули-1» Міхаелем Шумахером. Однак виявилося, що ніякого інтерв'ю знаменитий спортсмен не давав — бо надалі перебуває у комі.

Анонсована на першій шпальті видання Die Aktuell розмова з Шумахером обіцяла бути справжньою «бомбою». «Перше інтерв'ю! — заінтригувала редакція. — Ми отримали відповіді через 10 років після нещасного випадку! Дізнаємося найпотаємнішу правду і усе, що так довго цікавило кожного фаната».

Die Aktuell справді розмістила інтерв'ю з Міхаелем Шумахером. Однак «відповіді» колишнього чемпіона світу в автоперегонах «Формула 1» виявилися… фейком. Читач, який дочитує розмову зі спортивною легендою до кінця, дізнається, що «відповіді» Шумахера зґенерував штучний інтелект — ChatGPT.

Родина Шумахера обіцяє судитися

Нагадаємо, Міхаель Шумахер є справжньою іконою світового автоспорту. Німець сім разів вигравав титул чемпіона світу «Формули-1», був також єдиним у світі пілотом, який фінішував на подіумі в усіх гонках сезону. Феноменальне досягнення! Шумахер був настільки відомим, що «шумахерами» у нас називають водіїв, які полюбляють швидкісну їзду…

Шумахер завершив свою кар'єру 2012 року. А 2013-го, катаючись у французьких Альпах на лижах, Мікаель упав і вдарився головою об камінь… І знепритомнів.

Лікарі врятували Шумахеру життя, але ось уже 10 років спортсмен не виходить із коми… Родина легендарного гонщика ретельно береже таємниці його особистого життя, публічної інформації про його стан немає. У домі на березі Женевському озері (Швейцарія) за Мікаелем доглядає його дружина Корінна.

Обурена родина Мікаеля Шумахера має намір подати на Die Aktuell до суду. Зрештою, не вперше: з видавцями цієї газети Корінна Шумахер уже судилася. Інформацію про романтичні стосунки її доньки подали як роман самої Корінни…

Схожі новини