Передплата 2024 «Добра кухня»

Найгарніше містечко Італії - Рончильйоне

За підсумками традиційного телеконкурсу Borgo dei Borghi

У старовинному Рончильйоне з нетерпінням чекають на літню туристичну «навалу». Фото viterbotoday.it
У старовинному Рончильйоне з нетерпінням чекають на літню туристичну «навалу». Фото viterbotoday.it

Переможцем традиційного телеконкурсу Borgo dei Borghi, що визначає найгарніше село Італії, стало Рончильйоне. Населений пункт із багатою історією розташований у регіоні Лаціо, за 45 км на північний захід від Рима.

Із цього мальовничого села (за наши­ми мірками, невеликого містечка), якому май­же 1000 років, походить переможець нещодав­нього пісенного фестивалю у Сан-Ремо Марко Менґоні. Популярний співак, який представляти­ме Італію на «Євробаченні-2023», дуже пишаєть­ся Рончильйоне, звідки походить. Не виключено, що Менґоні трохи допоміг своїй малій батьківщині здобути престижний титул…

Центр Рончильйоне, де живуть близько 8 тисяч осіб, зберігся з раннього Середньовіччя. Турис­там радять відвідати, зокрема, готичний костел, який почали будувати у XII столітті. «Найстарі­ша частина Рончильйоне — з характерними про­вулками, площами й захопливими видами, — від­значає news. italy24.press. — Є також частина часів Ренесансу з дворянськими палацами 1500-х ро­ків. Храми Санта-Марія-делла-Провіденца й Сан-Еусебіо зберігають унікальні скарби, якими варто помилуватися».

За словами мера Рончильйоне Маріо Менґо­ні (кузен співака, що поїде на «Євробачення»), перемога у телеконкурсі Borgo dei Borghi «ста­не поштовхом, який допоможе підготуватися до літнього сезону, що наближається». І справді, за­кордонні туристи тепер повалять у Рончильйоне як по святу воду…

У конкурсі Borgo dei Borghi змагалися 20 сіл і малих містечок Італії. Друге місце посіло Сан-Антіоко на острові Сардинії, а третє - Баттута Са­лемі на острові Сицилії.

Схожі новини