Передплата 2024 «Добра кухня»

Замість забороненого Russia Today — Omerta

«У Франції триває наступ російської пропаганди», — розповів оглядач порталу Deliberatio в інтерв'ю Польському радіо

"Обкладинка першого номеру французького часопису Omerta віддзеркалює основні тези російської пропаганди"... Фото omertamedia.fr.
"Обкладинка першого номеру французького часопису Omerta віддзеркалює основні тези російської пропаганди"... Фото omertamedia.fr.

Патрік Едері - автор багатьох текстів про те, як люди кремля поширюють пропаганду рф у владних колах, політичних партіях і фінансових медіях Франції. Як приклад публіцист в інтерв'ю Польському радіо навів портал Omerta, заснований нещодавно французькими журналістами з проросійськими поглядами. Ця Omerta прийшла на зміну забороненому у Франції пропутінському телеканалу Russia Today.

«Цей проєкт фінансує Шарль д’Анжу — радник російського олігарха, колишнього полковника ФСБ, який займається у москві питаннями безпеки, — розповів Патрік Едері. — Omerta також видає однойменний друкований журнал, який читають тисячі французів. Обкладинка його першого номера віддзеркалює основні тези російської пропаганди: путін як великий державний діяч, на тлі червоного радянського прапора, захищає росію від німецьких танків… А за ним стоїть президент США Джо Байден, який приклав до губ палець на губах, ніби приховує якусь правду».

Інструктор путіна, екскерівник розвідки, колишній міністр…

Як вважає співрозмовник Польського радіо, популярності проросійських медій сприяє певна недовіра французів до традиційних ЗМІ, яка, мовляв, зросла під час протестів «жовтих камізельок» і ковідної пандемії. «Люди помітили, що Russia Today іноді говорив правду, порівняно з мейнстрімними французькими медіями, — зазначив Патрік Едері. — Саме тому російський наратив є сьогодні для багатьох французів певною альтернативою»… Гадаю, насправді тим французам здавалося, що телеканал Russia Today «іноді говорив правду». Просто маячня про, скажімо, шкідливість вакцинації збігалася з їхніми «думками»…

"У Russia Today працювали непрогресивні інтелектуали, праві й ліві, а також генерали, люди зі спецслужб, які ствоили think-tanks, тобто аналітичні центри, — розповів оглядач Deliberatio. — Є підозри, що їх фінансує росія. У найвідомішому такому центрі, CF2R, працюють, зокрема, колишній інструктор путіна в кдб, екскерівник французької розвідки, генерали й навіть ексміністр".

Співрозмовник Польського радіо також зазначив, що агентурна мережа рф у Франції завербувала багатьох відставних генералів. «Їм поступово насаджували тези російської пропаганди, а потім вони зробили те саме зі своїми підлеглими, які зараз стали генералами французькій армії. І це непокоїть».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень