Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кім Чен Ин продався рф за білих коней

ЗМІ Південної Кореї пишуть про цілий потяг із орловськими рисаками, який одержав диктатор комуністичної КНДР

Диктатор Кім Чен Ин на білому коні, який у комуністичній Північній Кореї є символом верховної влади. Фото EPA
Диктатор Кім Чен Ин на білому коні, який у комуністичній Північній Кореї є символом верховної влади. Фото EPA

Комуністичну Північну Корею підозрюють у постачаннях росії зброї і боєприпасів — в обмін на предмети розкоші й цілий потяг із білими кіньми для лідера КНДР Кім Чен Ина та його родичів. Про це повідомляє південнокорейське видання «Чосон Ільбо».

За даними видання, Кім Чен Ин роздавав орловських рисаків, яких йому доставили потягом із рф, своїм родичам і високопоставленим чиновникам. Деякі з цих тварин були присутні на недавньому військовому параді у Пхеньяні: північнокорейські ЗМІ показали диктатора і доньку верхи на білих конях.

«Потяги між росією і Північною Кореєю почали курсувати після дворічної перерви у листопаді 2022-го, — повідомило одне з джерел південнокорейського видання. — Перше, що привезли ці потяги з рф до КНДР — не товари першої необхідності, а предмети розкоші для родини Кім Чен Ина й високопосадовців».

Білі коні мають у комуністичній Корейській народно-демократичній республіці велике символічне значення — такий собі символ верховної влади. Зокрема, диктатор Кім Чен Ин і його дружина Рі Сол Чу позували верхи на білих конях на тлі зимових пейзажів — дорогою на священну гору Пекту. Як писала «Чосон Ільбо», подружжя було схоже на «пару кремезних ельфів» із «Володаря перснів»…

У листопаді 2022 року США звинуватили Північну Корею у таємних поставках зброї рф, яка напала на Україну. Потім з’явилися повідомлення про перший потяг, який в'їхав із росії до КНДР — приблизно через два роки після того, як залізничне сполучення між двома державами припинили, а кордон фактично закрили (через пандемію коронавірусу).

У відповідь на звинувачення Вашингтона Пхеньян заявив, що ніколи не постачав росії ані зброї, ані боєприпасів. Утім, прибуття до Північної Кореї потягу з російськими білими кіньми змушує у цьому сумніватися…

Схожі новини