Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Промову конгресмена написав… штучний інтелект

У такий спосіб наймолодший депутат Палати представників Джейк Окінклос привернув увагу до перспективної технології

Член Палати представників від Демократичної партії Джейк Окінклос упевнений, що вже незабаром штучний інтелект стане частиною нашого життя. Фото masslive.com.
Член Палати представників від Демократичної партії Джейк Окінклос упевнений, що вже незабаром штучний інтелект стане частиною нашого життя. Фото masslive.com.

Демократ Джейк Окінклос виголосив у Палаті представників Конгресу США невеличку промову (сто слів), яку створив для нього інтернет-чат-бот штучного інтелекту ChatGPT. Як інформує агенція AP, у такий спосіб Окінклосс хотів переконати конгресменів ухвалити законопроєкт про створення у Сполучених Штатах Американо-ізраїльського центру штучного інтелекту.

Комп’ютерну програму ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), яку розробив стартап OpenAI, використовують для створення різноманітних текстів. Програма, яка використовує багато текстових джерел (зокрема, «Вікіпедію»), може вести розмови у режимі реального часу (наприклад, із клієнтами сервісних компаній), писати вірші, а за деякими даними, навіть книги! За оцінками експертів, уже невдовзі ChatGPT стане неабияким викликом для вчителів, яким доведеться мати справу з творами, написаними не учнями, а штучним інтелектом…

«Іноді може генерувати неправильні відповіді»…

ChatGPT — не єдине програмне забезпечення такого типу, але найвідоміше. Компанія OpenAI, який створив чат-бот штучного інтелекту ChatGPT, визнає, що що «іноді він може генерувати неправильні відповіді»… Тому старт-ап OpenAI радить користувачам чат-боту перевірити, наскільки точними є його відповіді.

Виголошуючи промову, написану штучним інтелектом, конгресмен 34-річний Джейк Окінклос хотів привернути увагу американських політиків до викликів і можливостей, які створить поширення цього типу програмного забезпечення.

На думку Окінклоса, Конгрес США має відреагувати на таке поширення якомога раніше, — аби не вийшло так, як свого часу зі соціальними медіями. Які починалися як цікавинка, але швидко розвинулися до рівня справжньої потуги у галузі інформації. І, на жаль, дезінформації…

«Я є наймолодшим членом фракції Демократичної партії у Палаті представників, — нагадав Джейк Окінклос, якого цитує АР. — Штучний інтелект стане частиною мого життя, а для моїх дітей він може стати насправді всеосяжною технологією».

Схожі новини