Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найстаріші у ЄС автомобілі - у Греції

Середній вік легкових автівок становить в Елладі 17 років

Автомобілів у грецьких Атенах багато. Чимало з них можна назвати справжніми ветеранами дорожнього руху... Фото keeptalkinggreece.com.
Автомобілів у грецьких Атенах багато. Чимало з них можна назвати справжніми ветеранами дорожнього руху... Фото keeptalkinggreece.com.

За даними звіту Vehicles in use. Europe 2023, оприлюдненого Європейською асоціацією виробників автомобілів (ACEA), найстаріший у Європейському Союзі парк легкових автівок має нині Греція. Середній вік легкових автомобілів становить у цій країні 17 років, тоді як середній показник у ЄС — 12.

Хоча Греція є туристичною країною, автобуси там також досить старі, відзначає портал Kathimerini. За підрахунки ACEA, за віком автобусів Греція посідає у ЄС друге місце з кінця. Середній вік грецького автобусного парку становить 19 років, що набагато більше, ніж у Європейському Союзі (12,7).

«Почесне» друге місце у рейтингу найстаріших легкових автомобілів займає у ЄС Естонія (16,8 року), а третє - Чехія (15,6). А от найстаріший автобусний парк у Європейському Союзі має Румунія (20,2 року).

Наша західна сусідка Польща виглядає на тлі вищезгаданих країн значно краще. За даними звіту ACEA, середній вік легкових автомобілів становить там 14,5 року, автобусів — 16 років. Цікаво, що за кількістю легкових автівок, які працюють на газі, Польща у ЄС на першому місці. Таких автомобілів у Польщі аж 13,4%, тоді як середній показник у Євросоюзі - тільки 2,5%.

Схожі новини