Передплата 2024 ВЗ

У Турині пісні Maneskin розбудили 16-річну українку

Після автомобільної аварії дівчина впала в кому

Медикам лікарні в італійському Турині вдалося розбудити 16-річну дівчину, яка під час втечі від війни в Україні потрапила в автомобільну аварію і впала в кому. Як інформує агенція ANSA, лікарям начебто допомогла музика італійського гурту Maneskin, яку обожнює українка.

Коли рф напала на Україну, 16-річна дівчина та її батько поїхали автівкою у бік західного кордону. Але вже на початку своєї подорожі потрапили в аварію. Батько загинув, а донька була травмована й впала у кому. За допомогою волонтерів із об’єднання MirNow 16-річну українку доставили до однієї з лікарень Львова, звідки згодом перевезли до Турина.

"Дівчина є фанаткою групи Maneskin"

І ось, повідомила ANSA, через понад два місяці перебування у комі дівчина почала прокидатися! Як стверджують лікарі, цьому посприяли й пісні італійського гурту Maneskin (минулорічного переможця музичного конкурсу "Євробачення"), які лунали у палаті українки. "Вона є великою фанаткою цієї групи, - розповів завідувач відділення нейрореабілітації туринської лікарні Мауріціо Беатрічі. - Схоже, в одну з ночей, коли вона, перебуваючи у комі, слухала їхні пісні, у неї стався викид емоцій".

Хоча процес пробудження від коми вже розпочався, шлях до повного одужання, попереджають італійські лікарі, може бути тривалим і важким. Зараз дуже важливим є позитивний вплив на емоції пацієнтки, тож медики з Турина продовжать "лікувати" її піснями групи Maneskin.

Читайте також: Під час похорону "померла" прокинулася...

Схожі новини