Передплата 2024 ВЗ

«Повернули» торт через 77 років

Американські військові привітали італійку з 90-річчям

У квітні 1945 року військові США поцупили й з’їли торт, спечений на 13-річчя італійської дівчинки Мері Міон. А кілька днів тому, через 77 років, американські вояки “повернули” торт цій жительці Віченци.

Навесні 1945-го підрозділи армії США перебували в італійському регіоні Венето, де боролися з німець­кими нацистами. Мати Мері, яка святкувала свій 13-й день народження, якраз спекла торт – і поклала його, аби вистиг, на підвіконня їхнього будинку в Сан-П’єтро в Ґу (біля Падуї). Вулицею тоді проходили голодні американські солдати, які той торт поцупили й з’їли...

І ось через 77 років військові США вирішили випра­вити давню помилку. На торжества з нагоди 77-ї річни­ці звільнення Віченци американцями запросили ста­реньку Мері Міон, і комендант гарнізону США в Італії, полковник Метью Ґомлак, “повернув” торт уродинни­ці. Зворушена італійка подякувала американським вій­ськовим і розповіла, що подарунок дуже доречний, адже через кілька днів вона відзначатиме свій 90-річ­ний ювілей. “Будемо смакувати цим тортом усією ро­диною, згадуючи цей прекрасний день, який ніколи не забуду”, – заявила Мері Міон.

Читайте також: «Коли побачила свою фотографію у церкві у Неаполі, була у шоку»

Схожі новини