Передплата 2024 «Добра кухня»

Рука допомоги від українців з Британії

Посилки слатимуть кожного тижня

Де два українці – там потрійна сила. Так хочеться перефразувати відоме прислів’я, яке раніше вживали на ознаку наших з вами начебто міжусобиць, розбрату. Війна спростувала цю тезу і показала всьому світові, що українці – горді, відчайдушні, ще й згуртовані люди. І немає значення, в якій точці світу вони перебувають.

Цих півтора десятка співвітчизників доля закинула до Англії. В Україні були директорами шкіл, перукарями, водіями, футболістами – а там вони працівники фірми, яка надає у прокат туристам легкові автівки. У скрутний для власної держави час частину своїх заробків британські українці, не вагаючись, віддають на її оборону.

У соцмережах заробітчани оперативно створили групу однодумців – і через неї координують свої волонтерські дії. З’ясовують, що саме найбільше потрібне нашим військовим, закуповують це, бусиками звозять до великих фур, а ті вже беруть курс на Україну. У цих посилках – зброя, бронежилети, берці, рації, павербанки, кровоспинні засоби.

Минулої п’ятниці група наших краян у цій фірмі накупила товарів на вісім тисяч фунтів стерлінгів. Передачі в Україну надсилатимуть щотижня – як тільки отримають платню. Дізнавшись про ініціативу своїх працівників, бос фірми дозволив використовувати свій транспорт цілодобово і безплатно.

У машинах, які курсують з берегів Темзи, є і допомога українцям від самих британців. Вони зносять її до нашого посольства у Лондоні, до Голанд-парку, де височіє пам’ятник Володимиру Великому.

- Ви не повірите, але тисячі громадян Сполученого Королівства роблять свої пожертви, щоб захистити Україну, - розповів кореспонденту «Високого Замку» водій Михайло, виходець з Івано-Франківщини. – Пройнялися тим, що бачать по телевізору, тому приносять те, що бодай трохи полегшило б страждання українців: медикаменти, засоби гігієни, продукти, їжу для немовлят. Знаючи, що крім людей, в Україну у біду потрапили і тварини, передають навіть корм для наших собак і котів…

Читайте також: З Лондона у фонди захисту України заробітчанин шле свої трудові фунти стерлінги

Схожі новини