Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Найпрацьовитіша» з «роялсів» – принцеса Анна

Минулого року донька королеви Єлизавети взяла участь у 387 офіційних заходах

Як зазвичай, торік левова частка новин про королівську родину Великої Британії стосувалася принців Вільяма й Гаррі та їхніх дружин, Кейт Міддлтон і Меґан Маркл. І це зрозуміло, адже у житті острівних “роялсів” людей найбільше цікавлять гучні скандали... А ось авторитетне британське видання The Times подивилося на монаршу родину з іншого боку: дослідило, хто з її членів минулого року найбільше “працював”.

Головною “бджілкою” британської монаршої ро­дини була 2021 року, за під­рахунками The Times, донька королеви Єлизавети ІІ принце­са Анна, яка взяла участь аж у 387 офіційних заходах. На дру­гому місці із “запрацьованос­ті” – брат принцеси Анни, спад­коємець британського престолу принц Чарльз, який взяв участь у 385 заходах.

Принцеса Анна завжди ста­вилася до виконання обов’язків членкині королівської роди­ни дуже серйозно. Утім, у 2019 і 2020 роках на перше місце за кількістю офіційних заходів, у яких брав участь, вийшов принц Чарльз. Але торік принцеса Анна знову обійшла свого старшого брата у цьому рейтингу.

Останніми роками “наванта­ження” на Анну й Чарльза зрос­ло – через те, що “роялсів”, які можуть “працювати”, по­меншало. 95-річній королеві Єлизаветі II, яка у квітні минулого року поховала чоловіка, уже важ­кувато проводити зустрічі й від­відувати офіційні заходи. Вік своє бере... Як правило, Єлизавета ІІ обмежувала свою офіційну діяль­ність телефонними або відеодз­вінками, що дозволяло їй не по­кидати Віндзорського замку.

Покійний чоловік королеви, принц Філіп, припинив викону­вати обов’язки члена монаршої родини ще за три роки до того, як пішов у засвіти. Ще дві “втра­ти” – принц Гаррі й Меґан Маркл, які переїхали жити до США й фактично розірвали зв’язки з ко­ролівською родиною. Не пред­ставляє її на офіційних заходах також другий син Єлизавети ІІ, принц Ендрю. Має зараз інший клопіт: на Ендрю подала до суду Вірджинія Джюффре, колишня “підопічна” одіозного американ­ського мільярдера Джеффрі Еп­штейна (уже померлого), який постачав знаменитостям непо­внолітніх дівчат. Джюффре зви­нувачує принца Ендрю у тому, що той, коли Вірджинії було 17 років, кілька разів змусив її зайнятися з ним сексом...

Крім Чарльза й Анни, на біль­шості протокольних заходів за участі “роялсів” їх представ­ляють дружина Чарльза, гер­цогиня Корнуольська Камілла, принц Вільям і його дружина, герцогиня Кембриджська Кейт, принц Едвард (молодший син Єлизавети ІІ) і його дружина, гра­финя Вессекська Софі. Через те, що ці семеро “роялсів” мужньо “витягують” більшість офіційних заходів, британські ЗМІ охрести­ли їх “Чарівною сімкою”...

Попри зайнятість на офіцій­них заходах, 71-річна принце­са знаходить час для своєї улю­бленої їзди верхи. У цій справі друга дитина Єлизавети ІІ дося­гла неабияких успіхів: була чем­піонкою Європи з кінного спор­ту (1971), а також представляла Сполучене Королівство на літ­ній Олімпіаді-1976 в канадсько­му Монреалі.

Читайте також: Кейт Міддлтон давно називають народною герцогинею

Схожі новини