Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп «наїхав» на конгресменок-«комуністок»

Членкині Палати представників критикують міграційну політику президента США. А той пропонує їм «забиратися додому»...

Палата представників Конгресу США засудила «расистські» твіттер-атаки президента Дональда Трампа на кількох конгресменок. За резолюцію, крім конгресменів від Демократичної партії, проголосували також чотири республіканці.

Як пише Reuters, головним мотивом для членів Пала­ти представників, які під­тримали резолюцію, було ба­жання «присоромити Трампа та його колег з Республіканської партії, що його підтримали». Ре­золюція засудила, зокрема, «ра­систські коментарі президента Трампа, які поглиблюють страх і ненависть щодо іммігрантів та осіб з іншим кольором шкіри».

Що ж такого написав Трамп на твіттері? Ось цитата: «Дуже цікаво бачити „прогресивних“ конгресменок від Демократич­ної партії, які походять із країн, уряди яких є повною і тоталь­ною катастрофою, тобто є най­гіршими, найбільш корумпова­ними й неефективними у світі… І ці конгресменки зараз голо­сно й злосливо радять людям у США, найвеличнішій і найпотуж­нішій державі світу, як повинен функціонувати наш уряд! Чому ж ці конгресменки не повер­нуться додому й не допоможуть навести порядок у тих повністю зіпсутих, уражених злочинністю місцях, із яких вони походять? А потім приїхали би й показали, як це робиться».

У своєму наступному твіті Трамп констатував: чим швид­ше розкритиковані ним кон­гресменки повернуться до сво­їх країн, тим краще… А потім президент США знову атаку­вав Александру Окасіо-Кортес, молоду членкиню Палати пред­ставників із Нью-Йорка, а та­кож конгресменок Ілхану Омар, Аянну Преслі й Рашиду Тлаїб. Трамп назвав цих законодавиць «радикальною лівицею», і за­жадав від них вибачень за їхні «страшні й відразливі» слова… Кон­гресменки, на яких «наїхав» Трамп, жор­стко критику­вали міграційну політику прези­дента. Зокрема, організовані за його дорученням рейди пред­ставників міграційної служби, метою яких є затримання неле­гальних іммігрантів та їх депор­тація.

Згодом Трампа підтримав сенатор-республіканець Лінд­сі Грем, який на телеканалі Fox News назвав атакованих пре­зидентом конгресменок «антиамериканською бандою кому­ністок» і «антисемітками»…

На думку експертів AFP, своїми агресивними твітами Трамп намагається мобілізу­вати свій «ядерний» електо­рат, тобто тих виборців, які на президентських виборах за­вжди підтримують кандидата від республіканців. За словами Трампа, його критика на адре­су конгресменок-«комуністок» «багатьом людям подобаєть­ся». Це підтвердили й соціоло­ги. За даними опитування ком­панії Іpsos, твіттер-«наїзди» президента Трампа збільшили його популярність серед при­хильників Республіканської партії до 72%.

Схожі новини