Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄП закликав Гаагу розслідувати злочини в Криму та на Донбасі

  • 11.06.2015, 18:50
  • 1 308

Європарламент засудив порушення прав людини в окупованому Криму та в зоні АТО на Донбасі.

Депутати в резолюції Європаралменту закликають українські суди та міжнародне співтовариство, включно із Гаазьким судом, розслідувати злочини на окупованих територіях України, передає УНІАН.

"(Європарламент - ред) закликає уряд України використовувати всі наявні в його розпорядженні інструменти, щоб розслідувати всі воєнні злочини, скоєні на її території; закликає міжнародне співтовариство, в тому числі Гаазький трибунал, почати розслідування потенційних злочинів, скоєних під час незаконної анексії Криму і конфлікту на Східній Україні", - йдеться в резолюції.

Резолюція засуджує порушення прав людини, які мали місце під час окупації Криму та які трапляються досі, в тому числі залякування, насильницькі зникнення, цензура, придушення свободи слова та переслідування нацменшин.

"(Європарламент - ред.) засуджує систематичне переслідування кримських татар, які взяли участь у демонстраціях на підтримку територіальної цілісності України, висловлює солідарність з ними і закликає терміново поліпшити ситуацію", - наголошується в документі.

Європарламент також закликав Росію негайно припинити утиски прав кримських татар.

Схожі новини