Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наміри Москви пробити коридор у Крим непокоять Європарламент

  • 11.06.2015, 17:42
  • 1 403

Доки не виконані Мінські домовленості, триває анексія Криму, санкції проти Росії повинні бути продовжені і навіть посилені.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту про військово-стратегічну ситуацію у Чорноморському басейні після нелегальної анексії Криму Росією, прийняту у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європарламент переконаний, що санкції повинні бути продовжені і навіть посилені, якщо Росія не виконуватиме Мінські домовленості про припинення вогню, продовжуватиме дестабілізацію на сході України, а також нелегальну анексію Криму», - наголошується у документі.

Європарламентарії заявили про необхідність розгляду питання про можливе постачання Україні оборонної зброї та підтримку держави у зміцненні її оборонних спроможностей.

ЄП також наголосив, що твердо підтримує невизнання анексії Криму Росією; підтверджує свою відданість незалежності і суверенітету України, а також непорушності кордонів; повністю підтримує висновки Європейської ради щодо невизнання з боку ЄС нелегальної анексії Криму і Севастополя.

Депутати підкреслили, що у коротко- і середньострокових перспективах, вбачаючи слабкість довіри, викликаної останніми діями Росії, будь-яке відновлення співпраці з Москвою повинне грунтуватися на твердій підтримці східних союзників з боку НАТО, а також на неможливості ухвалення політичного рішення, яким би схвалювалася нелегальна анексія Криму.

ЄП глибоко занепокоєний надзвичайно складною ситуацією на сході України (де війна призводить до дестабілізації в Україні та у цілому регіоні), включаючи явні наміри створити наземний коридор для зв’язку російської території з Кримом через підконтрольну сепаратистам територію уздовж західного узбережжя Азовського моря (м. Маріуполь).

Депутати засудили пряму і непряму підтримку з боку Росії дій сепаратистів, що забезпечує продовження війни; висловили занепокоєння через військові злочини, які, як повідомляється, скоєні на територіях, контрольованих сепаратистами, яких підтримує Росія; закликали Росію застосувати свій вплив та припинити бойові дії.

Схожі новини