Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден: "Захід готовий притиснути Росію новими санкціями"

  • 11.06.2015, 13:32
  • 1 432

Сполучені Штати підтвердили, що група країн "Великої Сімки" продовжить тиснути на Росію та водночас підтримувати Україну фінансово на шляху реалізації неї реформ.

Про це йшлося у середу під час зустрічі віце-президента США Джозефа Байдена та прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає Укрінформ.

"Віце-президент підкреслив рішучість Сполучених Штатів та їхніх партнерів по G-7 продовжувати тиск на Росію з метою повної імплементації мінських домовленостей, у тому числі повернення українській стороні контролю над міжнародним кордоном, а також виведення всіх російських військ та зброю з України", - йдеться в офіційному повідомленні в середу прес-служби Білого дому.

Байден також зазначив, що США та їхні союзники по G-7 "залишаються готовими накласти суттєві додаткові санкції, якщо виникне необхідність відповісти на дії Росії".

Крім того, лідери двох країн обговорили порядок денний реформ в Україні. У тому числі, йшлося про необхідність подальшої боротьби з корупцією та інших зусиль, спрямованих на підтримку стабільності й зростання економіки України, а також залучення додаткових інвестицій в українську економіку.

Схожі новини