Передплата 2024 «Добра кухня»

Захід має розглянути всі засоби для допомоги Україні

  • 22.03.2015, 21:10
  • 1 159

Захід має розглянути всі наявні в нього засоби, зокрема надання оборонної зброї, для допомоги Україні, сказав командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав у неділю.

«Не думаю, що обов’язково потрібно виключати будь-які засоби, що є в США чи інших держав», — сказав Брідлав на конференції в Брюсселі у відповідь на запитання, чи виступає він за надання Україні оборонної зброї.

Не називаючи Росію, він сказав, що проти України використовують дипломатичні, інформаційні, воєнні та економічні прийоми.

«І тому, на мою думку, Захід має зважити всі наші засоби для відповіді. Чи може це розхитати ситуацію? Відповідь — так. Але бездіяльність теж може призвести до дестабілізації», — сказав Брідлав, який також є генералом військово-повітряних сил США.

За його словами, розвідка НАТО повідомляє про «тривожні» дії бойовиків у східній Україні. Брідлав висловив сумнів у дотриманні угоди про припинення вогню, досягненої минулого місяця в Мінську.

«Ми досі бачимо тривожні елементи у військово-повітряній обороні, командуванні військами, поповненні запасів, техніки через цілком прозорий кордон», — сказав він.

Джерело: Голос Америки

Схожі новини