Передплата 2024 ВЗ

Обама закликав Януковича одуматись

  • 19.02.2014, 00:16
  • 804

США закликають президента України Віктора Януковича негайно відновити переговори з опозицією

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву журналістам під час брифінгу у Вашингтоні прес-секретаря президента США Джей Карні.

”Ми закликаємо президента Януковича негайно приступити до деескалації ситуації і покінчити з ускладненнями на Майдані. Ми також закликаємо його відновити діалог з лідерами опозиції сьогодні, щоб розробити консенсусний шлях для України”, — заявив він.

”Ми шоковані повідомленнями про насильство, що відбувається, і про те, що озброєний спецназ збирається на краю Майдану. Ми як і раніше засуджуємо насильство на вулицях і зайве застосування сили з будь-якого боку. Силою не можна вирішити кризу”, — додав представник Білого дому.

Він відмовився прокоментувати розвиток подій у Києві на момент проведення брифінгу. Карні також не став відповідати на питання журналістів, чи вступали США в контакт з представниками української влади. Раніше віце-президент США Джо Байден неодноразово дзвонив Януковичу і вимагав провести переговори з опозицією і не розганяти протестувальників. США також пригрозили українським чиновникам санкціями.

Схожі новини