Передплата 2024 ВЗ

Христина Соловій вилаялася зі сцени на фестивалі в Чорноморську про колишню назву міста

  • 27.07.2024, 19:30
  • 237

Співачка Христина Соловій під час виступу на фестивалі «виделкаfest» у Чорноморську, що на Одещині, вилаялася через колишню назву міста. Організатори заходу перепросили за її слова

Фото: Українське радіо
Фото: Українське радіо

Про це йдеться в офіційній заяві фестивалю.

На відео, яке поширюють у соцмережах, чути, як співачка зі сцени питає в натовпу, як називалося їхнє місто, перш ніж його перейменували на Чорноморськ. Коли юрба відповідає, що раніше місто мало назву Іллічівськ, Соловій каже: «І що, вам це подобалося? Повна х*йня».

Після цього в мережі дехто засудив слова співачки, зокрема через те, що вона вжила лайку на концерті, де були діти. Водночас були й ті, хто підтримав її. Організатори фестивалю, на якому виступала Соловій, назвали її висловлювання «неприємним інцидентом» і перепросили за них.

Організатори також заявили, що підтримують декомунізацію і раді, що Чорноморськ називається саме так, проте висловлювання Соловій було некоректним. Там кажуть, що не можуть впливати на слова запрошених артистів, однак запевнили, що надалі таких випадків не буде.

«Вибачте, ми помилились. Але сподіваємось, що одна помилка не зруйнує любов, яка виникла у нас із Чорноморськом. Містом, куди ми приїхали нести українську культуру. Тож сподіваємось, що це місто дасть нам другий шанс», — додали організатори.

Схожі новини