Передплата 2024 «Добра кухня»

Трудових мігрантів Росії «бачать» у вигляді... будінструментів

В образі будінструментів бачать трудових мігрантів з Центральної Азії автори брошури «Довідник трудового мігранта», що вийшла у Санкт-Петербурзі (Росія).

Приїжджих працівників у ньому зображено у вигляді нематеріальних предметів — мітли, шпателя, валика, пензля з домальованими очима та ротом, а от їхніх роботодавців — звичайними людьми. На довіднику зазначено, що виданий він у рамках профілактики ВІЛ-інфекції серед трудових мігрантів, які приїздять до північної столиці Росії Санкт-Петербурга з Центральної Азії.

Унікальна своєю нетолерантністю брошура складається з трьох частин, кожна з яких оформлена у стилі коміксу і зводу правил. Перша присвячена правовим аспектам, пов’язаним із перетином кордону РФ, міграційним обліком, отриманням дозволу на роботу і медичним страхуванням. Друга розповідає про профілактику ВІЛ-інфекції. У третій частині викладено корисні поради, що стосуються особливостей культури та побуту міста. Тут є телефони екстрених і довідкових служб, адреси театрів і виставкових залів. Усі ці тексти проілюсторовані сценками спілкування “робочих інстурментів”-мігрантів та “людей”-пітерців.

Схожі новини