Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із 11 грудня проїзд у громадському транспорті - 20 гривень

Абонементи будуть доступні лише з першого півріччя 2024 року

Зараз валідаторами вже користуються пільговики. Зазвичай у переповнених салонах автобусів робити це важко... Фото ЛМР
Зараз валідаторами вже користуються пільговики. Зазвичай у переповнених салонах автобусів робити це важко... Фото ЛМР

У місті Лева нарешті запустять безготівкову оплату за проїзд у громадському транспорті. Утім, це буде ще не повноцінний електронний квиток, а один із етапів «витіснення» так званої чорної каси. Принаймні так обіцяють у Ратуші…

Директор департамен­ту міської мобільності та ву­личної інфраструктури ЛМР Олег Забарило оприлюднив на засіданні комісії транспорту і зв’язку варіанти тарифів. Опла­та за проїзд за допомогою карт­ки «Леокарт» — 13 гривень, за допомогою банківських карток — 15 гривень. А якщо купувати разовий квиток у водія — 20 гри­вень. Утім, чиновник наголосив, що ці тарифи ще остаточно не затверджені.

«Плануємо запускати етап безготівкової оплати, — каже пан Забарило. — Він передбачає можливість у всіх видах міського транспорту розраховуватись з використанням банківських карт, із використанням „Леокарт“, та­кож залишається готівка. Плани впровадити пересадковий кви­ток і різні абонементи за проїзд відкладено на 2024 рік».

За попередньою інформаці­єю, вартість абонементів пла­нують від 420 до 3650 гривень (відповідно місячний абонемент і річний).

«У Львові запроваджують «білу» оплату за проїзд, буде контроль у салонах транспор­ту, проте нічого не говорять про покращення якості перевезень, — наголошує голова депу­татської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільнос­ті ЛМР Ігор Зінкевич. — Цього тижня у Львові відкриють сто то­чок продажу карток «Леокарт» (ціна картки — 60 гривень) і 300 точок поповнення таких карток. Серед мінусів — затягування з програмою мобільного засто­сунку, який дозволить легко по­повнювати «Леокарт».

Схожі новини