Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Сєргєй Бабкін сам пробив дно і не може вибратися з темряви…»

Нову композицію харківського співака «Зрада» назвали «зрадогімном»

Фото: скріншот з відео
Фото: скріншот з відео

Ще донедавна найгіршою, найогиднішою і найобразливішою піснею у рейтингу «дно» була композиція «Волонтер», яку створив Потап. Українці думали, що «переплюнути» у такій антитворчості і антипатріотизмі Потапа, навіть при великому бажанні, буде неможливо. Але ми недооцінили Сєргєя Бабкіна, який не просто плюнув у душу українцям, а намагався знівелювати цінності, якими пишається кожен свідомий українець!

Сєргєй Бабкін після повномасштабного вторгнення росії в Україну виїхав з родиною у Німеччину і пояснив, що не бачить сенсу повертатися додому. Пізніше співаку дорікнули, що він чинить, як танцівник Влад Яма.

Артиста критикували за те, що в Маямі співав свої російськомовні треки на благодійному концерті.

То що то за пісня така? Сєргєй Бабкін, який не раз, навіть у час війни, не гребував виступами на «болотах росії», у новій композиції «Зрада» звернувся до українців у гнівному тоні. Крім цього артист посміявся з надмірного використання терміна «зрада». «А чи не заплуталися ми, рідні, у термінах? А чи не зазираємо таким чином у темряву? Чи не надто забагато сил іде заради зради? Чи не стаємо ми нацією, схожою на стадо?» — співає Бабкін.

Користувачі у соцмережах не просто пишуть гнівні пости на адресу композиції і самого виконавця, а й справедливо дорікає Бабкіну, що він просто «перевзувся». Сам співак досі перебуває за кордоном і на батьківщину не повертається. Через це його самого не раз критикували та навіть ловили на співпраці з росіянами. «Тобто ти був на дні і не вистачило. І тут ти вирішив пробивати дно далі», — пишуть у соцмережах.

  • «Неповторний оригінал 2016 року та дешевий ватний плагіат Бабкіна-2023», — написав у Фейсбуці Юрко Космина, український сатирик, поет і блогер.
  • Інший дописувач Вадим Ханзен прокоментував так: «Серьожа, прокинься! Ти обісрався!». — «А я і не сплю»…
  • Обурюється захисник України Макс Колесніков: «Шановні діячі культури! Є прохання до вас: коли вам закидають щось неприємне, наприклад, співпрацю з русньою, робіть, що хочете, але не прикривайтеся бійцями на передку, як Бабкін у першому куплеті свого зрадогімну».

Пригадую, шість років тому харківського співака Сєргєя Бабкіна львів'яни не впустили в один з львівських клубів, де він мав намір виступити. Це був жовтень 2017-го. Після протестів і невдалих переговорів артиста з активістами концерт було скасовано. Бабкін відмовився виконати умови активістів, котрі вимагали від виконавця публічно визнати росію країною-агресором і пообіцяти не давати концертів на її території, а також в окупованих нею українських регіонах.

Бабкін був заскочений ситуацією. Попри те, що був заздалегідь попереджений щодо можливого зриву концерту, мабуть, сподівався, що «перетреться» і все владнається, оскільки квитки народ у Львові викупив. А потім, наче виправдовуючись, сказав: «Я — патріот своєї країни, і доводжу це щоденно. Я народився і живу в Україні, тут живуть мої діти, і я роблю все для того, щоб вони здобули освіту в Україні, виросли людьми і залишилися тут жити. Люди, які ходять на мої концерти, знають, які життєві цінності для мене важливі, про що співаю у своїх піснях і про що розповідаю зі сцени».

Минуло шість років — українці ховаються у підвалах від рашистських бомб, гинуть діти… На фронті боронять кожен сантиметр української землі наші Герої… Про які життєві цінності тоді говорив співак, який сьогодні живе за кордоном і відверто сьогодні заявляє, що «не бачить сенсу повертатися додому»?

Схожі новини