Передплата 2024 «Добра кухня»

«Лошара! Ты видишь, какие провокаторы поприезжали тут и начинають умничать. Езжай туда, в свой Бахмут…»

У Буковелі неадекватний курортник образив військового медика… Під тиском громадськості нахаба публічно вибачився

Олександр Фатула. Скріншот з відео
Олександр Фатула. Скріншот з відео

Неприємний інцидент, який трапився у Буковелі між військовим медиком, що проходив там реабілітацію, та відпочивальником з Києва Олександром Фатулою, родом який з Черкас, начебто вичерпано. Під тиском громадськості й військових побратимів, у присутності поліції Фатула вибачився перед медиком. Сказав, що образити ЗСУ не хотів.

Сварка розгорілася у СПА-зоні одного з готе­лів Буковеля у минулі ви­хідні. Чоловік у білому халаті та з пивом у руках в агресивній формі ображав військового. Виявилося, конфлікт трапився на мовному ґрунті… «Лошара, — обізвав Олександр Фатула вій­ськового медика. — Ты видишь, какие провокаторы поприезжа­ли тут и начинають умничать. Откуда он тут приехал?». Вій­ськовий медик відповів, що з Бахмута. «С Бахмута? Ну и ез­жай туда, в свой Бахмут. Чего ты тут сидишь? Отсиживаешь­ся», — вів далі Фатула…

На цьому конфлікт не затих. Дружина підприємця стала на захист свого коханого. На сво­їй сторінці в Інстаграмі жінка-блогерка припустила, що вій­ськовий має психічні розлади і сам винен у конфлікті… «Йому (військовому медику. — Авт.) не подобається, що люди не говорять українською мовою. Він сказав, що нам треба їхати у росію. Мій чоловік відреагував спочатку м’яко…», — розповіла дружина свою версію сварки її чоловіка з військовим медиком.

Хто такий цей Олександр Фатула? Підприємець, має су­димості за торгівлю «лівим» спиртом, двічі притягувався до відповідальності за «п'яне» во­діння. За інформацією Єдиного реєстру судових рішень, Фату­лу було засуджено у криміналь­ній справі про розповсюдження в Черкасах незаконно виготов­лених алкогольних напоїв…

«Ця мразь сказала військо­вому: „Ну так и езжай в свой Бахмут“. Я не дозволю будь-кому так говорити про військо­вих і ображати їх, — висловив свою думку про конфлікт у Бу­ковелі військовий із Черкас Дмитро Кухарчук.- Мені за годину три десятки людей дали на нього (Олександра Фатулу. — Авт.) інформацію. Хорошого ніхто нічого не сказав. Мурчить, косить під жуліка, хоча сам со­бою звичайний комерс…».

Військовий зі Львова Ві­ктор Білованов, який воює під Бахмутом, розповів «ВЗ», що об­рази від цивільних на адресу вій­ськових — не поодинокі випадки. Вони почалися ще з 2014 року. Зокрема, часто ображають вій­ськових водії маршруток… Пан Віктор вважає, що в Україні тре­ба запровадити відповідальність за публічну образу захисників. «Аби кривдники платили бодай штрафи за образу тих, хто захи­щає наше мирне небо, — каже Ві­ктор. — Багатії, мажори настільки впевнені, що все можуть купити, тож не бояться, що сюди прийде росія. Думають, що і з ними до­мовляться, і їх куплять. Так дума­ли кримські мажори, у яких за­брали все, а їх самих постріляли. Так думали донецькі, чиї трупи опинились у закинутих шахтах. Так думають деякі мажори на заході України: може, москалі до них не доберуться — завдяки „лохам“, які їх захищають… Але не варто так поводитися з людь­ми, які бачили смерть. Нам плю­вати на їхні зв’язки та їхні статки. Ми звикли захищати побратимів зі зброєю в руках. Тож не в інтер­есах таких мажорів потрапляти у список наших ворогів».

Схожі новини