Передплата 2024 ВЗ

Прикордонники гинуть на фронті, а їхня речниця хизується… сідницями

Скандальна історія з призначенням послом у Болгарію колишньої сексологині Олесі Ілащук, схоже, нічого не навчила людей у владі

Це не еротична модель, а прессекретарка одеських прикордонників Іванна Плантовська.
Це не еротична модель, а прессекретарка одеських прикордонників Іванна Плантовська.

На високих постах у нас і далі працюють особи, які своєю викличною, неадекватною поведінкою, манерами дискредитують державну службу. І службу військову. Свідчення цього — історія із дозвіллям пресофіцера південного регіонального управління Держприкордонслужби Іванни Плантовської.

Ця молода персона поклика­на розповідати про нелегку робо­ту прикордонників. А вона у соцме­режах привертає увагу своїм гламурним відпочинком, позує перед камерою у від­вертих, на грані фолу, ракурсах. І це під час війни! У той час, коли мільйони укра­їнців думають про шматок хліба і в’язку дров, а не про силіконові губи і вип’ячені сідниці…

Напівоголеною Плантовська дефілю­вала на Новий рік перед Ейфелевою ве­жею, схожі кадри зняла на заморських курортах. У дорогому хутрі військовослужбовиця звабливо ніжилася у Бу­ковелі. Ще раніше демонструвала свої принади, вмостившись на капот доро­гої іномарки з номерним знаком ІВАНКА.

Поведінка прессекретарки викликала зливу обурених коментарів. Респонден­ти кажуть, що назвати Плантовську офі­цером у них не повертається язик, по­рівнюють її з жінкою легкої поведінки. І припускають, що її розкошування може бути пов’язано з таким же стилем жит­тя її шефа — начальника Південного ре­гіонального управління ДПСУ, генерал-майора Сергія Мула, якого підозрюють у корупції. Державне бюро розслідувань знайшло у цього генерала незадекларо­вану будівлю вартістю 6 мільйонів дола­рів, 40 мільйонів гривень готівкою та іно­земну валюту. В одеському помешканні цього високопосадовця виявили 587 ти­сяч доларів і 380 тисяч євро. А ще зна­йшли документи про нерухомість в Італії та Іспанії і банківські рахунки за кордо­ном на 16 млн доларів.

Волонтер Андрій Боєчко заявив, що у головного прикордонника на півдні на­шої країни вилучили паспорт громадяни­на Колумбії на ім'я Хорхе Фернандес. А ще — велику суму готівки в євро, доларах і білоруських рублях, три банківські картки, одна з них — швейцарського Credite Suisse.

За словами Боєчка, генерала Мула збиралися заарештувати, але він відку­пився. Подейкували, що мали перевести на іншу, не менш «хлібну» посаду. Наразі скандальний генерал у відпустці…

P. S. Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив: щодо Іванни Плантовської «будуть ухвалені рішення, що стосува­тимуться подальшого проходження нею служби та виконання обов’язків за поса­дою. Рішення будуть у рамках норм зако­нодавства».

Коментар для «ВЗ»

Олександр Палій, політолог

На самих початках теперішньої влад­ної команди її кадрова політика була жахливою, шокувала загал. На бага­то посад брали людей за рекоменда­цією одіозного Портнова, державного зрадника. З часом на відповідальні по­сти почали призначати відповідальних людей, які під час війни показали свою фаховість. Однак і далі простежується тенденція до кумівства. У свої підрозді­ли деякі керівники тягнуть рідних, зна­йомих, близьких. Часто роблять це без конкурсів, «по знайомству», а можливо — і за хабарі. Відомий факт, коли будівель­ний підряд на півтора мільярда гривень у Дніпрі отримала коханка тамтешньо­го очільника області. Часто, коли «наго­рі» сидить неправильна людина, оточує себе ще більш неправильними.

Випадок з пані Плантовською свід­чить щонайменше про відсутність у неї розуміння етики і такту. Це неправильно — хизуватися своїм тілом, коли твої по­братими сидять по пояс у болоті і відби­вають атаки ворога…

Схожі новини