Передплата 2024 ВЗ

«Слуга» Шуляк вдерлася у госпіталь із претензіями до важко пораненого воїна…

Звинуватила, що за критику недолугого закону громадський активіст узяв гроші

Вчинок голови пропрезидентської партії Олени Шуляк колеги назвали “дніщем”... Фото РБК-Україна
Вчинок голови пропрезидентської партії Олени Шуляк колеги назвали “дніщем”... Фото РБК-Україна

Партія «Слуга народу» втратила свого чергового депутата у Верховній Раді. Лави президентської політсили покинула заступник голови однойменної фракції, фахівець з питань антикорупційної політики Галина Янченко. Зробила це демонстративно — на знак протесту проти ганебної поведінки голови партії Олени Шуляк, яка шокувала дикою витівкою. Пані Шуляк прибула до шпиталю, де лежав поранений, без обох ніг воїн ЗСУ Олег Симороз, і почала… розпікати його за гостру критику ініційованого нею скандального законопроєкту № 5655 з питань містобудування.

Закон від партії влади — для будівельної мафії?

«Вчинок Олени Шуляк стосовно пораненого бійця — це «дніщє»! Прийти до захисника в госпіталь не щоб провідати, не щоб підтримати, — а щоб з’ясовувати стосунки щодо її корупційного законопроєкту — це плювок в обличчя всім нашим воїнам, всім волонтерам, всім, хто ризикує своїм життям на передовій заради перемоги нашої країни. Людина, яка обіймає державну посаду, не має на таке права! Від слова взагалі, — написала Галина Янченко. — На жаль, це далеко не перший негідний вчинок Шуляк. Вона і раніше дозволяла собі оббріхувати волонтерів, шантажувати депутатів і зневажати колег. Перебувати в одній партії з Шуляк — це толерувати таку огидну поведінку. Написала заяву про вихід з партії «Слуга народу».

Олег Симороз, на якого з претензіями напала пані Шуляк, за освітою — юрист, співзасновник партії «Народовладдя», активний захисник Києва від хаотичних забудов, від свавілля будівельної мафії. Воював на фронті. Два місяці тому внаслідок підриву на протитанковій міні втратив обидві ноги. Важке поранення не завадило йому продовжувати громадську діяльність. Законопроєкт авторства Олени Шуляк вважає антинародним, злочинним, таким, що може призвести до нищення історичних пам’яток. Проти його ухвалення виступали Асоціація міст України, рух «Чесно», Центр протидії корупції, Автомайдан, DE JURE, програма «Наші гроші», політики і громадські організації, а також Головне юридичне управління ВР. Однак мінімальною кількістю голосів — 228 «за» — цей закон 13 грудня було ухвалено. Серед тих, хто дав за нього голоси — вчорашні «ОПЗЖисти» -, зокрема одіозний Шуфрич, який є фігурантом Реєстру держзрадників.

До слова, не так давно голова президентської партії нахвалювала соратників Медведчука. В інтерв'ю виданню «НВ» Олена Шуляк заявила: «Вони [депутати забороненої «ОПЗЖ"] працюють дуже конструктивно, підтримують всі ініціативи монобільшості».
Відразу ж після ухвалення згадуваного законопроєкту на сайті президента менш як за добу набрала 25 тисяч голосів петиція, в якій вимагали накласти вето на законопроєкт N5655. Нині під цією петицією стоїть вже понад 42 тисячі підписів. Глава держави зобов’язаний її розглянути.

Про це просить його і важко поранений воїн Олег Симороз. «Ця відповідь офіційно зафіксує вашу ОСОБИСТУ позицію й чітко покаже, на чиєму ви боці — зазначає боєць у зверненні до Володимира Зеленського. — Щиро сподіваюся, що ви будете на боці українського народу, а не купки олігархічних злобудовних ділків!».

І про саму Олену Шуляк, яка спровокувала таке обурення у суспільстві. Вона, за словами Олега Симороза, не питаючи дозволу, нікого не попередивши, буквально увірвалася до нього у палату. «Мою маму найбільше здивувало навіть не те, що голова правлячої партії не поцікавилася тим, чи може потрібна якась допомога (ми б у таких людей допомогу й так би не брали), а що вона навіть не запитала про моє самопочуття», — зазначає Олег. Зі слів воїна, пані Шуляк під час гострої розмови намагалася звинуватити його у тому, що критичні зауваження про її законопроєкт були замовними. «Вона почала просто банально брехати мені в очі й намагатися зробити з мене дурня. Більше того, навіть набралася нахабності натякнути, що я у когось взяв гроші за свій резонансний допис про неї! Голова правлячої партії «слуг», напевно, думає, що поки в країні йде війна й увагу суспільства зосереджено саме на війні, за зачиненими дверима парламенту можна спокійно, безкарно й кулуарно, разом зі зрадниками з «ОПЗЖ «протягувати антинародні закони для своєї особистої вигоди», — зазначив Олег Симороз на своїй сторінці у Facebook. І додав, що ухвалений горе-закон завдав йому більшого болю, ніж підрив на міні…

Злочинність і хамство — «на потоці»

«Зашквар» за участі Олени Шуляк — далеко не перший в історії цієї партії і її фракції. Скандалами у них буквально кишить.

Працюючи у сесійній залі Зе!-депутати кнопкодавили, замовляли собі повій, тішилися зі смерті колег, розмірковували про «неякісних» дітей. «Слуги» їздили на прийом до білоруського диктатора Лукашенка і підсанкційного олігарха Фірташа, співпрацювали з окупантами на Херсонщині. Відкривали свої ресторани і салютували у них під час карантину. Називали колег «робочими бабами», «корабельними соснами» (депутат Корнієнко), інших дівчат — «варениками з бринзою» (депутат Вірастюк). Кермували авто напідпитку, принижували поліцейських і пропонували їм хабарі, отримували незаконну вигоду, «забували» декларувати свої статки і подарунки, демонстрували свою одяганку і аксесуари за космічними цінами (та ж Олена Шуляк носила «викличні» сережки за 3,6 тис. євро і сумку за 1 932 фунтів). За словами колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана, за «правильні» голосування «слугам» доплачували щомісяця від 20 до 70 тисяч доларів. Члени пропрезидентської партії брали участь у бійках, приховували свої історії зі зґвалтуванням, обзивали журналістів «тупими вівцями». А ще, згадайте, ініціювали дикі закони, за якими командирам на фронті дозволяли розстрілювати своїх підлеглих…

І це ще не всі бздури, яких наплодили «слуги» менш як за чотири роки своєї присутності у високій політиці.

Схожі новини