Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чому запросили Козловського? Бо на телеканал „ДОМ“ не всі підуть»

Чому у нас «героїзують» антигероїв?

Неля Штепа та Віталій Козловський. Фото: vkozlovskiy / Instagram
Неля Штепа та Віталій Козловський. Фото: vkozlovskiy / Instagram

Досі не вщухає критика у соцмережах стосовно орденів, які президент «роздав» на День Незалежності деяким українським знаменитостям. Щоб встановити справедливість, українська громадськість почала висловлювати своє обурення не лише у соцмережах, а й писати петиції і збирати під ними підписи, щоб відкликати нагороди у деяких «перекінчиків» української естради, які живуть в Україні, але не завжди розуміли, що Україна має бути у думках, серці, ставленні до всього українського. Найбільше обурення, звісно, викликали прізвища представників студії «Квартал 95», Наталі Могилевської та Віталія Козловського.
У той час, коли росія на державному сайті декларує про необхідність знищення українців, їхньої мови та культури, українська співачка Наталя Могилевська виступила на захист мови окупантів. На запитання журналіста в одному інтерв'ю, що думає про визнання «співвітчизниками» всіх, хто розмовляє російською, співачка відповіла, що в Україні має бути три державні мови, і одна з них — російська.

«Буду першою, хто після війни вимагатиме, проситиме, говоритиме, що Україна повинна мати три мови державні. Зрозуміло, світ нікуди не може подітися без англійської мови, і наші діти всі її знають — для них це друга рідна мова. І половина України розмовляє російською, половина України розмовляє українською…».

Після шквалу критики Могилевська швиденько «перевзулася» і разом з Андрієм Хливнюком, який захищає і мову, і культуру, і Україну зі зброєю в руках, заспівала у кліпі «Ой, у лузі червона калина…». І вже на День Незалежності нагорода — орден княгині Ольги ІІІ ступеня! Мабуть, уже забули там, «на горі», що 2004 року Наталя Могилевська співала на концертах на підтримку Віктора Януковича, який був одним з тих, хто допомагав росії у підготовці війни проти України!

Серед нагороджених на День Незалежності і Віталій Козловський, який біг співати переважно там, де платять чималі гроші. А гроші, як відомо, не пахнуть… Бо після цієї новини серед користувачів Мережі здійнявся шквал критики. Як зізнався сам Козловський, негативні коментарі він не читає, але сам був шокований, коли дізнався про нагородження. Першою його реакцією було запитання до менеджерки, чи дадуть йому за це гроші. «Моє перше запитання: „За це гроші дадуть?“. Вона каже: „Ні, тільки медаль“. Я запитав за гроші не тому, що я такий меркантильний, а тому, що нічого зараз не заробляю. Тільки їжджу. Я зараз роблю свою справу як художник, який пише свої картини. Не для продажу», — сказав Козловський в інтерв'ю «Люкс ФМ».

Це якийсь сюр! Нагороджувати тих, хто до боротьби за волю України і за заслуги перед нею не має жодної дотичності! Ба більше! Козловський у 2018 році, коли Україна вже чотири роки боролася проти російських загарбників, виступав на російському «днє пабєди» у москві.

Відома українська співачка і телеведуча Анжеліка Рудницька таке рішення про присвоєння ордену «За заслуги» ІІІ ступеня Віталію Козловському назвала «плювком в обличчя українському народу». «У 2018 році Віталій Козловський на день перемоги у москві виступав. Владу це не зупинило, і вони йому дали орден», — заявила Анжеліка Рудницька.

Вона пригадала шокуючий факт з біографії Козловського, коли в 2017 році той поїхав з квітами зустрічати скандальну сепаратистку, ексмера Слов’янська Нелю Штепу, яка підтримувала окупантів. Та ще й спільним фото хизувався.

А ось ще один «плювок» в обличчя суспільства: провладний російськомовний канал «ДОМ» запросив Віталія Козловського, щоб він поділився спогадами, як була створена композиція «Нас весна не там зустріла», і які емоції вона у нього викликала. Співак став новим «героєм» проєкту «Муз_Оборона», у якому розповість про виступи у бомбосховищах, шпиталях, військових частинах, а також про те, як його змінила війна. Після того, як ця інформація з’явилася у соцмережах, один з дописувачів прокоментував участь цього хероя так: «У 2016 році ти заявляєш: „Я первое время смотрел, потом попросил адміністратора, чтоби он удалял всю ету нєчість проукраінскую“, і що тобі все одно — чий Крим». «А тепер той кусок лайна на телеканалі «ДОМ» пафосно заявляє: «Ми збагнули, що ми — українці, і ми — найкраща нація у світі! Про нас тепер знає увесь світ. Ніхто тепер не задумається, де знаходиться Україна».

В українській естраді є справжні Герої, які не лише мають бездоганну репутацію, співають патріотичних пісень, що підіймають бойовий дух українців, але й взяли до рук зброю і захищають рідну землю від рашистів. Наприклад, Фагот, Дмитро Лінартович, Андрій Хливнюк, Сашко Положинський, Андрій Федінчик, Тарас Тополя… А також режисер Олег Сенцов, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, актори Олексій Тритенко, Геннадій Попенко та багато інших. Але є і перекінчики «віталіки», чиї фото мали б висіти на «Дошці ганьби». А з них чомусь роблять героїв…

«Була одна умова — щоб я говорив російською»

Чому піарять Козловського, коли в Україні є справжні виконавці-патріоти, журналістка «ВЗ» запитала в українського продюсера Ігоря Кондратюка.

— Чому запросили Козловського? Мабуть, тому, що на телеканал «ДОМ» не всі підуть. Я відмовився давати коментарі на цьому каналі. Вони записували цикл програм до 30-річчя про історію Українського телебачення, потім хотіли записати зі мною велике інтерв'ю, але там була одна умова — щоб я говорив російською. Я відмовився, російською говорити не буду. Так само я відмовлявся давати коментарі каналу FREEDOM, який виходить російською. Я їм сказав: «Якщо це український канал, чому маю говорити російською? Давайте буду вам відповідати англійською». Вони відтоді більше мені не телефонували. А що стосується Козловського, то так, як він сказав, що йому байдуже, чий Крим, і багато у чому йому «какая разніца» до певного часу, принаймні з його слів, то мені байдуже, що говорить Віталій Козловський. Якщо мені потрібні розумні думки, то до Віталія Козловського я піду в останню чергу.

Схожі новини