Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівська "Укрпошта" виплатила пенсії достроково

Пенсійний фонд дозволив виплачувати пенсії достроково

Пенсіонери міста Львова й області, які отримують пенсійні виплати через «Укрпошту», у березні отримали пенсії достроково – у зв'язку з
воєнним станом і пов'язаними з ним труднощами. Якщо зазвичай, згідно з графіком, люди починали отримувати пенсії з 6-го числа місяця й завершували 25-го, то цього місяця почали отримувати 3-го й завершили практично до 14 березня.

«Пенсійний фонд дозволив виплачувати пенсії достроково, незалежно від того, який графік фінансування, - розповів «ВЗ» директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук. - Тому можемо відхилятися від графіків, щоб людям виплачувати пенсію максимально швидко, з випередженням. Якщо говоримо про Львів і Львівщину, то Пенсійний фонд нас повністю забезпечує готівкою у необхідних обсягах, із цим проблем не маємо. Ми у цьому плані – одні з найбільш благополучних областей в Україні. Особливо звертаємо увагу на виплату пенсій через сільські відділення, бо там люди більш вразливі фінансово».

«Пенсійний фонд України вживає усіх заходів, щоб забезпечити повне фінансування пенсій під час воєнного стану, - розповіла «ВЗ» начальниця ГУ ПФУ у Львівській області Галина Недзельська. – На сьогодні «Укрпошта» профінансована на 100%. Уся сума, яка належиться для виплати за березень, повністю надійшла на рахунки. Станом на 10 березня пенсіонерам Львівської області на пенсійні виплати спрямовано 2138,9 мільйона гривень. У тому числі 770,7 млн грн – на виплату пенсій через АТ «Укрпошта» та 1368,2 млн грн – уповноваженим банкам для зарахування на рахунки одержувачам по 20-те березня включно.

Хочу нагадати, що в кожному районі міста Львова і в області працюють сервісні центри Пенсійного фонду України. Повний перелік із телефонами – на ФБ-сторінці Пенсійного фонду. Сервісні центри працюють щоденно, без вихідних і без перерви. Щоб люди, які перемістилися з інших областей, обов'язково зверталися для оформлення отримання пенсії переказом».

А тим часом…

Тернопільська «Укрпошта» вже від 5 березня почала розвозити пенсії по селах достроково, повідомляє ZAXID.NET. За словами керівниці тернопільської «Укрпошти» Ольги Гринчишин, таке рішення було прийняте після засідання Штабу оборони Тернопільщини.

Схожі новини