Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Робимо їжаки та сушимо овочі для волонтерської кухні»

Кожен з волонтерів знаходить свій фронт та допомагає Збройним силам України

«Четверту фуру вантажимо протитанковими їжаками на Київ, обороняти столицю! Нація! Титани!» - написала на своїй сторінці у Фейсбуці Юлія Волошинська (Yulya Fistashka).

Юлія разом з чоловіком займається вирощуванням і продажем рослин. Рік тому я писала про їхнє лавандове поле у селі Стрілки, що за 25 км від Львова. А тепер уся Бібрська громада й інші сусідні громади долучилися до виготовлення металевих їжаків та сушіння овочів…

Овочі у пакетиках відправляють до Львова для волонтерської кухні, що на вул. Просвіти, 4а. Там змішують усі інгредієнти в готову зупку для бійців.

«Збираємо метал усією громадою, - каже Юлія, яка й координує усю роботу. – Спочатку ми скуповували підходящий метал по усіх пунктах зі збору металобрухту. Потім почали підключати до роботи людей, і люди почали до нас зносити, хто що має. Дарували метал, по-різному було. Було таке, що бабці віддавали брами, плакали, і казали, головне, щоб до нас танки не їхали…».

Фото з Фейсбук сторінки Юлії Волошинської
Фото з Фейсбук сторінки Юлії Волошинської

«Їжаки вони можуть бути потрібні у будь-який момент на Львівщині», - кажу.

«Ми більше орієнтовані відправляти їх на гарячі точки. На тероборону Львівщини ми залишили мінімум, який необхідний. Сподіваємося і надіємося, що танків тут не буде – сюди не дійдуть. А щоб вони сюди не дійшли, потрібно укріплювати кордони. Тому перші дві фури ми відправили на кордон з Білоруссю. Ще дві фури відправили до Києва», - зауважила волонтерка.

«Чи складно фізично цього їжака зробити?» - запитую. «Вага їжака понад 50 кг. Тому потрібна фізична сила, щоб його навіть підняти. Зараз проблема у тому, що бракує металу, бо люди вже свої брами повіддавали з подвір’я… Звозимо метал до нас зі Львова, якщо хтось має на дачі, чи стриху. Роботу не припиняємо.

Хлопці не мали великих шматків металу, переключилися - робили малі їжачки на ланцюгах. Щоб можна було їх ставити і пробивати колеса на машинах на пунктах пропуску у разі потреби. Малі їжачки віддавали для Тероборони у різних містах.

У процесі задіяні десятки людей. Якщо в один день хтось не прийшов, прийшли інші люди… Також ми організували волонтерів, які можуть сушити овочі для сухпайків. У багатьох локаціях жінки сушать овочі».

Волонтерка Юлія 050 - 370 - 60 - 90. Якщо у вас є метал, можете допомогти фронту.

Волонтерська кухня «гаряча лінія» 098 – 630 – 69 – 70 (Львів, вул.Просвіти, 4 а). Потрібні овочі та інші продукти для сухпайків.

Читайте також: «Вночі шила м’які ноші для поранених»

Схожі новини