Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вночі шила м’які ноші для поранених»

Але на їх пошиття бракує тканини

«Сьогодні хенд-мейд такий», - написала на своїй сторінці у Фейсбуці львівська майстриня, яка виготовляє ляльок, Олена Цілуйко і розмістила фото м’яких нош для поранених.

Журналістці «ВЗ» пані Олена розповіла, що вночі шила м’які ноші.

«Ситуація така, що дуже складно купити тканину для їх пошиття, - каже пані Олена. – Гуртівні не працюють. Якщо немає особистих контактів, знайти тканину проблематично.

Рук є більше, ніж тканини. Якби відкрилися магазини з фурнітурою, волонтери могли б закупити усе необхідне. Було б добре, якби до цієї роботи долучились підприємці, які шиють, наприклад, сумки. Адже у них є все необхідне обладнання.

Для нош має бути спеціальна цупка тканина, яку можна мити. Крім того, до них пришиваються спеціальні ремінці, щоб людина не впала з нош. На ці ремінці йде багато тасьми, певної ширини. На одні ноші потрібно досить багато цієї тасьми, щоб пораненого можна було безпечно транспортувати. Мені забракло тасьми, то я брала міцну тканину і доштуковувала».

Запитую пані Олену, чи можливо у домашніх умовах шити, наприклад, футляри для аптечок? «Коли така ситуація, можливо все! Звичайно, професійний цех для таких робіт є ідеальним варіантом. На спеціальному обладнанні можна пришивати замочки».

Львівська волонтерка Наталія Дараганова координує роботу пошиття нош, спальників. З її слів, зараз у розробці медичні сумки (аптечки).

«Я по Львову уже викупила усю тканину, якщо ви знаєте, у кого можна купити додаткову партію, дайте знати».

Читайте також: Хроніки місцевого опору - 4

Схожі новини