Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів на третій день воєнного стану: без туристів, без кави в ресторанах...

Журналістка «ВЗ» пройшлася центром, щоб побачити, чим живе місто в нових викликах

26 лютого, субота. Близько обіду в центрі Львова на площі Ринок та прилеглих вуличках порожньо.

З громадського транспорту стабільно курсують лише трамваї.

Тролейбуси майже не працюють. Зокрема, скасовано рух тролейбуса 29 за маршрутом вул. Університетська - Аеропорт «Львів». З перебоями їздять приватні маршрутки.

Добратися з вул. Люблінської до центру можна хіба що маршруткою 138, що курсує з Лапаївки. Викликаю телефоном таксі. За поїздку з Люблінської на вул. Медової Печери правлять 120 гривень (машина класу економ) та 160 гривень за комфортну автівку. Вартість таксі не подорожчала. Люди активно нині часто використовують таксі.

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий зазначив, що громадський транспорт працює в умовах воєнного стану, рейси фінішують о 21-й годині (нагадаємо, на Львівщині — комендантська година. Пересування громадян буде обмежено з 22:00 до 6 години ранку).

З магазинів в центрі працюють лише продуктові. І то не всі. Найгірша ситуація з кафе. Обійшла весь центр, лише три кав‘ярні були відчинені і приймали відвідувачів. Одна з робочих кав’ярень - на вулиці Галицькій.

Не працює і сервіс вуличної їжі. Працює хіба що служба доставки піци. У решти ресторанів, як ніколи двері зачинені на ключ.

На площі Ринок можна зустріти чимало представників Нацгвардії. Просять перехожих не фотографувати їх у цілях безпеки.

Читайте також: «Наша молодь – дуже свідома, працюємо цілодобово»

Схожі новини