Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Наша молодь – дуже свідома, працюємо цілодобово»

У Палаці мистецтв створено гуманітарний штаб допомоги

Свідомі люди міста Лева, як можуть підтримують і Збройні сили України, і надають допомогу тим, хто змушений у тяжкий воєнний час залишати рідні домівки і тікати якомога далі від російського агресора.

От і Львівський Палац мистецтв з картинної галереї тимчасово перетворився на пункт допомоги постраждалим. Свідомі львів’яни несуть і везуть туди теплий одяг для жінок і дітей, а також продукти харчування.

Як тільки я довідалася, що потребують теплого жіночого одягу, повитягала зі шафи светри, джинси, взуття і теплу куртку. Донька віддала свої теплі речі і одяг з дітей, адже до нас їдуть дітки з дитячих будинків, тож треба багато всього – теплого, чистого і якісного.

Затаривши багажник до стелі летимо з чоловіком на Коперника, 17. А там вже вишикувалася черга львів’ян, які також виймали з багажників величезні торби з одягом і продуктами.

На першому поверсі Палацу мистецтв дівчата і хлопці сортують одяг. Окремо жіночий, окремо – для хлопчиків і дівчаток. Інші то все записують.

- У Палаці зараз створено гуманітарний штаб допомоги. Ми почали працювати вчора з обіду. Зносять прості люди і підприємці усе те, що потрібно для тимчасового перебування і захисту, - сказала журналістці «ВЗ» голова товариства «Солдатські матері» Ольга Тимик. – Найбільше ми зараз потребуємо постелі, бо будуть евакуювати поранених у львівські госпіталі, і чекаємо на прибуття евакуйованих гостей. А також потрібні засоби гігієни, матраци, ковдри, подушки, рушники… Хто віддасть свої спальники і каримати, будемо також вдячні.

- А що з одягу?

- Переважно бракує дитячого. А особливо просимо нести дитячі ліки – сиропи від кашлю, краплі до горла, носа, нурофен дитячий…

- Бачу, волонтерів багато…

- Так, наша молодь – дуже свідома. Наразі залучено близько 30 осіб, але маємо список охочих ще до 100 людей. Ми працюємо цілодобово. Зараз очікуємо фуру з Польщі і Німеччини.

Читайте також: Тернопільщина: для біженців - безкоштовна піца, чай-кава

Схожі новини