Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ми реагуємо на усі повідомлення: від елементарного пакета на вулиці, магнітоли на дорозі – до підозрілих осіб»

Правоохоронці працюють у посиленому режимі та просять громадян повідомляти про все, що викликає занепокоєння

«Поліція працює у посиленому режимі. Звертаємося до громадян – надавати поліції будь-яку інформацію, яка викликає занепокоєння», - повідомив керівник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Учора до поліції надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир чоловік через вікно фільмував військову частину. Поліція довідалась від сусідів, що у квартирі проживає троє чоловіків. Їх змусили відчинити двері. Вони поводилися агресивно… Олександр Шляховський повідомив, що їх перевірили. До диверсійних організацій вони не мають стосунку.

На день до поліції надходить понад тисячу звернень від громадян

«Ми реагуємо на всі повідомлення: від пакета на вулиці, магнітоли на дорозі – до підозрілих осіб», — наголосив головний поліцейський області.
Олександр Шляховський запевнив, що правоохоронці у чіткій комунікації з готелями, хостелами, які теж перевіряють.

Охороняє Львівщину – понад 5 тисяч правоохоронців

Всі працівники поліції зі зброєю на постійній основі. Комендантської години в області наразі немає. Питання щодо створення блокпостів вирішується у штабі.

Правоохоронці провели зустрічі з ветеранами внутрішніх справ, з пенсіонерами, які були звільнені у різні періоди служби. Їх також залучають до патрулювання. Крім того, поліція співпрацює з громадськими організаціями.

Правоохоронці закликають людей не панікувати, аналізувати ситуацію, яка надходить з різних джерел. Користуватися виключно інформацією, наданою державними органами управління. Рекомендують залишатися вдома.

Чи перевіряє поліція тих, хто приїжджає до міста? Чи можуть бути серед приїжджих провокатори?

Олександр Шляховський запевнив, що правоохоронці у чіткій комунікації з готелями, хостелами, які теж перевіряють. Крім того, проводять рейди на дорогах. «Прохання до усіх – мати зі собою документи. Ставитися з розумінням до перевірок та співпрацювати з поліцією. Бути максимально толерантними», - додав головний поліцейський області.

«В області не зафіксовано фактів мародерства. Кількість крадіжок та пограбування квартир – зменшилася»

… Я зустріла на вулиці двох поліцейський у бронежилетах. Сказали, що ситуація у мікрорайоні спокійна. Працюють позмінно 24 години на добу! Наразі вони не долучають до патрулювання вулиць представників територіальної оборони. Але якщо у когось є таке бажання, то може це зробити – спільно з поліцією.

«Загалом в області не зафіксовано фактів мародерства, - інформує обласна поліція. - Кількість крадіжок та пограбування квартир – зменшилася».

А тим часом…

Поліція створила бот в месенджері Telegram, куди можна повідомити про підозрілі мітки на дорозі та пересування ворога.

Можна сфотографувати точки та вони потраплять до єдиної бази на Google Maps.

@ukraine_avanger_bot

Важливо! Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку

Також до бота громадяни можуть передавати інформацію щодо переміщення ворогів, їхньої техніки та цілевказників.

Читайте також: Львів має план оборони міста

Схожі новини