Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перелік професій жінок, які повинні стати на військовий облік

17 грудня 2021 року набув чинності наказ Міноборони, який затверджує перелік галузей і професій для жінок, які повинні перебувати на військовому облік

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє Армія.INFO.

Перелік містить 35 фахових напрямків, кожен із яких містить десятки окремих спеціальностей господарської діяльності. Тут є всі найбільш масові професійні галузі - від громадського харчування, юриспруденції та економіки й аж до видавництва та поліграфії.

На військовому обліку будуть не тільки керівники та провідні посадовці важливих інфраструктурних підприємств, а й представниці робочих спеціальностей.

Тобто, йдеться про сотні тисяч українських жінок.

Це відповідає Закону України № 1702-IX "Про основи національного спротиву", який набуває чинності з 1 січня 2022 року.

У тексті документа мовиться: "Національний спротив - це комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України через максимальне залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдавання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України".

Нардепка від "Слуги народу" Юлія Гришина у своєму телеграмі повідомила, що список спеціальностей, за якими жінок будуть брати на військовий облік, скоротять.

"Дівчатка, розходимося! Список спеціальностей, за якими жінки беруться на військовий облік, буде скорочено. Про це тільки-но дізналася від голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки після його розмови з міністром оборони. Нагадаю, відучора всі бурхливо обговорюють новий наказ Міноборони №313, згідно з яким жінки багатьох спеціальностей та професій беруться на військовий облік", - написала вона.

Читайте також: Влада ховає голову в пісок

Перелік професій
Перелік професій
Перелік професій
Перелік професій
Перелік професій
Перелік професій

Читайте також: У ЗСУ розповіли, як ставитимуть жінок на облік

Схожі новини