Передплата 2024 «Добрий господар»

У парламенті новий спікер

Свого часу його звинувачували у непорядності при оплаті за неіснуючу оренду житла й ігноруванні регламенту

Новим головою Верховної Ради став дотеперішній перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук. У п'ятницю за нього проголосував 261 народний депутат. Стефанчука підтримали 222 представники «Слуги народу», 15 членів депутатської групи «За майбутнє», 18 членів «Довіри» і 6 позафракційних.

Перед тим відбулося рейтингове голосування, під час якого інші кандидати на спікера — представниця «Європейської Солідарності» Яна Зінкевич набрала 146 голос, а її колега Олексій Гончаренко — 44 голоси.

Руслан Стефанчук народився у Тернополі, працював у Хмельницькому, за фахом правник, доктор юридичних наук. Його брат теж є народним депутатом. Новий керівник парламенту познайомився з верхівкою «Слуги народу» під час концертів «Кварталу 95».

За час свого депутатства новий спікер потрапив у гучний скандал — проживаючи у квартирі тещі, вимагав компенсації за службове депутатське житло. Стефанчука також звинувачували у грубому порушенні регламенту під час звільнення колишнього голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Читайте також: «Серед „слуг“ не повинно бути політиків — там мають бути кнопочки…»

Схожі новини