Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа Стерненка: учасники акції висунули Зеленському дві вимоги та дали тиждень на виконання

Учасники акції вимагають звільнити активіста і перезавантажити Вищу раду правосуддя. Згодом активісти пішли пікетувати Офіс Генпрокурора

Як передає кореспондент УНІАН, у безстроковій акції біля Офісу глави держави бере участь близько 1,5 тис. осіб.

Вони вимагають негайно звільнити Стерненка й оновити судову систему в країні, зокрема перезавантажити Вищу раду правосуддя, а її нових членів обрати на чесному і прозорому конкурсі.

Учасники мітингу заявляють, що кримінальне переслідування Стерненка не має нічого спільного зі справедливим правосуддям, і називають його справу політичною.

Організатори акції заявили, що замовниками справи проти Стерненка є генеральний прокурор Ірина Венедіктова, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник керівника Офісу президента Олег Татаров, ексвисокопосадовець часів Віктора Януковича Андрій Портнов та інші.

Активісти наголошують, що «не будуть терпіти несправедливість і свавілля».

Вони виголошували гасло: «Справедливість Стерненку — справедливість для всіх!».

Учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка вирішили піти до Генеральної прокуратури, де вимагатимуть відставки Ірини Венедіктової з посади генпрокурора.

На початку колони їде автомобіль зі підсилювальною аудіосистемою, з якої постійно лунає заклик «Венедіктову у відставку!».

Активісти переконані, що саме генпрокурор винна у кримінальному переслідуванні Стерненка.

Схожі новини