Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спочатку спростовував інформацію про звільнення, згодом сам написав заяву...

Президент звільнив голову Самбірської РДА, 29-річного Андрія Жепка, згідно з поданою ним заявою

Відставкою голови Самбірської райдержадміністрації Андрія Жепка у політичному повітрі запахло ще минулого тижня. Одне поважне столичне видання розповіло, що Кабмін погодився з відставкою очільника Самбірщини, а відтак — готують проєкт розпорядження президента. Тоді новину для «ВЗ» коментував сам Андрій Богданович, мовляв, це неправда, його ніхто до відома не ставив, а в Офісі президента про це чують уперше… На підтвердження, наступного дня та ж газета дала спростування. Та, як відомо, диму без вогню не буває.

27 травня ввечері з’явилося розпорядження президента Володимира Зеленського, який задовольнив заяву свого самбірського намісника. Хоча кожен тверезо мислячий розуміє, що з таких посад просто так і за власним бажанням не звільняються.

З приводу своєї відставки у коментарях для «Високого Замку» пан Жепко не був багатослівним, сказав, що свою точку зору висловив на сторінці у соціальних мережах. Процитуємо: «Прийняв важливе для себе рішення: зробив відповідальний крок — залишити посаду голови Самбірської райдержадміністрації. Це було виважене рішення, не спонтанне, яке далося нелегко, тому що, йдучи на посаду, було багато планів для реалізації. Вдалося частину, бо важко реалізувати все заплановане в умовах надміру жорсткої вертикалі, в якій працюють люди різних світоглядів, цінностей, підходів до роботи. Є моральні засади, які ніколи не порушу; документи, які ніколи не підпишу; християнські цінності, які ніколи не зраджу заради жодної посади! Вдалося багато завдяки підтримці згуртованого колективу. Це — хороші фахівці, з якими можна досягати добрих результатів. Дуже дякую усім за співпрацю, підтримку. Я вас шаную та люблю. За короткий час здобув безцінний досвід, який обов’язково стане у нагоді в праці для громади Самбірщини».

Голова ЛОДА Максим Козицький заявив, що після відставки Андрія Богдановича районом керувати перший заступник Іван Ільчишин. Він хоч родом зі Самбірщини, але живе у Львові. Максим Козицький заявив, що ротація керівників на таких посадах — це звичайний процес. Хтось не витримує шаленого ритму роботи державної служби, хтось не справляється з обов’язками, хтось знаходить іншу роботу. Людина не може працювати на одній посаді вічно. Звільнення голів РДА будуть і у майбутньому…

Нагадаємо, що пана Жепка призначали, коли головою ЛОДА був Маркіян Мальський. Звісно, новий керівник області Максим Козицький формує команду зі своїх людей. Зокрема, таких хоче бачити і в районах. Для Козицького цей регіон є не чужим. Думаю, нинішній голова ЛОДА пам’ятає не вельми приємну історію, коли він, ще як керівник «Еко-Оптіми», віз на Старосамбірщину свої вітряки, а команда колишнього міського голови Тараса Копиляка цьому противилася, бо треба було знести якісь стовпи чи тротуари… Фірма після транспортування довжелезних лопастей все відновила, дала Самбору спонсорську допомогу і справа забулася. Але осад, мабуть, залишився. Андрій Жепко є зятем Тараса Копиляка, до призначення на посаду голови РДА був редактором місцевої газети. Власне через таку родинність та впливовість Тараса Васильовича дехто схильний вважати, що Андрій Богданович і опинився на такій високій посаді. Місцеві експерти припускають, що пан Копиляк не проти знову стати міським головою Самбора.

За досить короткий період перебування на посаді голови райдержадміністрації Андрій Жепко засвітилося у так званому єгипетському скандалі. На початку березня, коли на Львівщині було оголошено карантин, пан Жепко вилетів на двотижневий відпочинок в Єгипет. Хоча дозвіл на виїзд шеф району отримав в ОДА, такий вчинок керівника району в суспільній думці був сприйнятий вкрай негативно. Після повернення з відпочинку пан Жепко був змушений ще два тижні перебувати на самоізоляції.

А після того, як приступив до справ державних, сталася ще одна дивна подія. На четвертому місяці роботи православні отці вручили голові райадміністрації Орден Миколая Чудотворця за заслуги перед Церквою… Як нам пояснили, за те, що допомагав у справі будівництва монастиря у селі Чуква. Справа Церкви кого і за що нагороджувати, але люди не сприйняли такої радісної події в житті Андрія Богдановича.

Коли його відставка стала фактом, хтось із місцевих підмітив: як несподівано прийшов на посаду, так несподівано і пішов…

Андрій Жепко працював верстальником у місцевій газеті, потім кореспондентом, згодом став редактором. Видання критично ставиться до діяльності нинішнього міського голови Юрія Гамара.

Самбірський район.

Схожі новини