Передплата 2024 «Добрий господар»

Опівночі 17 березня українська влада заблокує державні кордони: подробиці

Кабінет міністрів України із 17 березня по 3 квітня обмежить перетин державного кордону на літаку, потягу й автобусі для іноземців через загрозу поширення коронавірусу COVID-19

Рішення про це було ухвалено на екстреному засіданні Кабінету міністрів у суботу, 14 березня, повідомляє Obozrevatel.

У РНБО відзначили, що Україна закриває не тільки авіасполучення з іншими країнами, а й залізничне і автобусне. В Україну можна буде в'їхати тільки на автомобілі.

«Протягом наступних двох тижнів припиняється в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, і за окремими рішеннями Міністерства закордонних справ України — акредитованих працівників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій», — йдеться в повідомленні.

На засіданні міністри вирішили наступне:

тимчасово закрити з 00:00 хв 17 березня по 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського повітряного сполучення (за винятком ряду категорій громадян);

тимчасово заборонити з 00: 00 хв 16 березня по 3 квітня перетин державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за винятком ряду категорій громадян).

Також на засіданні доручили МЗС України поінформувати про зазначені обмеження дипломатичних представників іноземних держав в Україні, а також закордонних дипломатичних установ.

Крім того, уряд надав нові повноваження заступнику міністра охорони здоров'я, головному державному санітарному лікарю Вікторові Ляшку. Чиновнику доручили вести нагляд і запобігати виникненню та поширенню нових вогнищ коронавірусу.

Схожі новини