Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Блінкен заспівав у київському барі: реакція в мережі

  • 15.05.2024, 10:40
  • 1 253

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України також провів кілька неформальних заходів. Зокрема, на сцені київського бару Barman Dictat він зіграв на гітарі

Ентоні Блінкен під час виступу на сцені київського бару
Ентоні Блінкен під час виступу на сцені київського бару

Про це повідомили в самому закладі, де виступив американський посадовець.

На сцені бару в Києві Блінкен зіграв пісню «Rockin' in the Free World» канадського музиканта Ніла Янга. Перед виступом він заявив, що розуміє, яка складна ситуація склалася зараз в Україні, однак запевнив, що Сполучені Штати підтримують українців.

«Людей, які не на фронті і які слухають музику у київських барах найбільше обурило те, що Блінкен не на фронті і грає на гітарі у київському барі», — відреагував народний депутат Микола Княжицький.

Виступ держсекретаря США викликав резонанс в українських соцмережах. Деякі користувачі критикували Блінкена, стверджуючи, що це було недоречно на тлі загострення бойових дій в Україні.

«Блінкен грає у київському барі. Добре грає. І бар гарний. А сам Блінкен красава. Але в мене якесь дивне відчуття від усього, що відбувається, загалом. Особливо спостерігаючи за подіями на фронті. Якийсь театр абсурду. Це не претензії Блінкену, це мої думки та відчуття…», — написав політик Борислав Береза.

Водночас були й ті, кому сподобалася гра американського посадовця.

«Ентоні Блінкен крутий політик, крутий мен і крутий гітарист. Грає в БарменДиктаті. Ех, нам би такого. Хто каже, а що це він розважається? Так має право — він трудоголік і фактично живе в літаку. Пішов і зробив реверанс бізнесу, тут все цілком нормально. А щодо головного меседжу він його сказав у КПІ: „Ми бачимо, що реформи отримують підтримку на папері, але вони мають реалізовуватися. Зокрема має бути викорінена корупція — раз і назавжди. Перемога на полі бою дасть Україні можливість не бути частиною росії, а перемога над корупцією дасть Україні можливість не бути схожою на росію“. Прям текстом Зе натякнули, що корупція його оточення зменшує військовий потенціал України», — написала журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва.

А деякі навіть відреагували мемами.

Схожі новини