Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже половина українських біженців хочуть отримати нове громадянство

  • 14.05.2024, 22:32
  • 685

Більшість опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії відповіли, що задоволені умовами проживання в новій країні. Майже половина навіть не проти отримати нове громадянство, а 34% респондентів зізналися, що вже не цікавляться інформацією про Україну

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення громадської організації Центр стратегічних комунікацій «Форум».

Так, радше або повністю задоволені своїми нинішніми умовами проживання у Німеччині, Польщі та Чехії 66% українських біженців. Щоправда, з них повністю задоволені лише 28%, а ось решта 38% — радше задоволена. Натомість незадоволені умовами життя 26% респондентів.

А втім, 45% опитаних зізналися, що загалом хотіли б отримати громадянство іншої країни, хоча ще й не подавали документи. Водночас 7% респондентів стверджують, що вже мають громадянство іншої країни, а 12% подали документи й чекають на рішення.

Не подавали документи на отримання нового громадянства й не планують цього робити 34% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії.

Схожі новини