Передплата 2024 «Добра кухня»

"Ми продовжимо підтримувати Україну", - віце-президент США

  • 01.09.2019, 19:33
  • 865

Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну з питань безпеки і територіальної цілісності

Про це заявив віце-президент США Майкл Пенс під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, передає Українська правда

«Між США та Україною — надзвичайно сильні стосунки, ми завжди підтримуємо і стоїмо пліч-о-пліч з Україною. Це почалося ще з 2014 року, з того часу ми сильно підтримуємо територіальну цілісність і народ України. Ми й надалі продовжимо підтримувати Україну, зокрема з питань

Як заявив Пенс, він чекає можливості обговорити з главою української держави питань, що стосуються прогресу у виконанні «Мінських угод», питань безпеки.

«У першу чергу мені хочеться обговорити питання енергонезалежності України, нашої можливої співпраці в галузі енергетики та економіки. Також мені хочеться почути більше про прогрес у питанні впровадження реформ. З нетерпінням чекаю можливості обговорити питання енергетики, енергоресурсів, яким чином це питання розвивається», додав Пенс.

У свою чергу Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку України, «за те, що США завжди захищали і не змінювали позицію щодо нашої територіальної цілісності і суверенітету» і зазначив щодо реформ, що «нова Верховна Радапрацює лише три дні».

«У перший же день ми зареєстрували 74 — чи близько того — законів, які допоможуть реформувати українську систему, які допоможуть не лише боротися, а й перемогти корупцію, 5 вересня почне роботу Антикорупційний суд, ми перезапускаємо інші антикорупційні органи … Призначено нового голову Служби безпеки, тепер в нас нарешті новий генпрокурор, новий молодий уряд …Ми дійсно налаштовані побороти корупцію і дати можливість бізнесу, економіці дійсно розвиватися в Україні», — зазначив Зеленський.

«Чесно кажучи, чекати 5 років зовсім не хочеться … Упродовж першого року нашої влади ми хочемо запустити усі головні реформи, яких очікує українське суспільство», — додав президент.

Схожі новини