Передплата 2024 ВЗ

У «штрафбаті» - і депутати, й урядовці...

Одні аліменти чи за комуналку не платять, інші — штрафи

Завдяки відкритим електронним реєстрам прозорішими стали не лише депутатсько-чиновницькі гаманці, в які легко зазирнути через е-декларації. Доступитися можна і до інформації про те, хто зі «слуг народу» економить на аліментах, заборгував за комунальні послуги чи не поспішає платити штрафи за порушення правил дорожнього руху. У «штрафному» реєстрі на сайті Мін'юсту прізвищ VIP-боржників — десятки.

Найбільше серед «штрафбатників» тих, хто злісно (довше ніж три місяці) ігнорує покарання гривнею за порушення на дорогах. У списку таких неплатників нардепи з «БПП» Сергій Алєєксєєв, Валерій Пацкан, Мустафа Найєм, «фронтовики» Сергій Висоцький, Юрій Висоцький і Костянтин Матейченко, «відродженець» Юрій Шаповалов.

Компанію депутатам склали міністр фінансів Олександр Данилюк, двоє замів із Міністерства охорони здоров'я (Олександр Лінчевський і Павло Ковтонюк), сестра нардепа Надії Савченко Віра, речниця СБУ Олена Гітлянська.

Хтось пояснює неоплачений штраф зайнятістю чи забудькуватістю, хтось відмахується (нікому нічого, мовляв, не винен). А хтось списує появу свого прізвища у реєстрі боржників на помилку. Як Олена Гітлянська, яка у коментарі «КП» заявила, що 540 гривень штрафу за прострочену страховку сплатила одразу і не розуміє, чому досі висить на «дошці ганьби» (за два роки сума на її «штрафному» рахунку зросла до 1085 гривень).

Нардеп з «БПП» Василь Брензович теж віднікується. Мовляв, нічого не бачив, нічого не знаю. Хоча у реєстрі боржників чорним по білому написано: пан Брензович заборгував за комуналку.

Потрапив до списку штрафників і головний захисник «гнаних та голодних», депутат Сергій Каплін. За ним грішок — несплачені аліменти.

А ось нардеп Сергій Лещенко значиться у реєстрі зі «судовим» боргом. Але платити, каже, йому нічого. Мовляв, рішення суду, яким його зобов'язали вибачитися за те, що назвав Юрія Іванющенка «смотрящим» Януковича, оскаржив. Тому не винен ні грошей, ні вибачень.

Схожі новини