Передплата 2024 «Добрий господар»

«П'ятій колоні - копняка під зад з Верховної Ради і України»

  • 13.01.2023, 14:47
  • 742

Монобільшість намагалася перенести питання про позбавлення мандатів Медведчука, Деркача, Кузьміна, Козака та Аксьонова в кінець порядку денного, однак депутати «Європейської Солідарності» заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайного розгляду цього питання

Як зазначила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар, спроба перенести розгляд цього питання викликала обурення у сесійній залі.

«Це — демонстрація, до чого призводить повна безкарність „Слуг“ у Верховній Раді, які просто прибрали з початку порядку денного постанови про позбавлення мандатів п’ятьох зрадників, яких треба на нари посадити», — наголосила Вікторія Сюмар.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький зазначив: «вони не дозволяють позбавити повноважень Медведчука і цілої низки інших депутатів з ОПЗЖ. Тих, які вже позбавлені громадянства, але лишаються народними депутатами. Вони відмовляються ставити на голосування закон про заборону російської церкви. Вони відмовляються ставити на голосування закон про деколонізацію».

«Ми вимагаємо, щоб першим питанням було поставлене питання про припинення депутатських повноважень п’ятої колони — Медведчука, Деркача та інших. Замість того влада хоче це питання затягнути. Придумали закон із сотнями правок, головне завдання — не винести це питання на розгляд», — додав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що «Європейська Солідарність» не дозволить гратися в ці ігри. «П'ятій колоні - копняка під зад з Верховної Ради і з України», — наголосив депутат.

Після проведення консультацій представників фракцій зі спікером парламенту співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що фракція домоглася розгляду цього питання. «Ми перемогли», — сказала Геращенко.

Читайте також: Рада позбавила мандатів депутатів Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна


Джерело: ЄС

Схожі новини