Передплата 2024 «Добрий господар»

Прем'єр Канади вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

  • 11.07.2016, 12:21
  • 2 810

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо поклав квіти до меморіалу Героїв Небесної Сотні, що знаходиться на вул. Інститутській у Києві.

Про це повідомляють "Українські Новини".

Канада продовжить навчання українських військових

Канада поки що зосереджується на навчанні українських військових, а не на постачанні зброї Україні, сказав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Ми обговорювали багато речей сьогодні, і зокрема, наші умови співпраці у військовій сфері. Насамперед, ми думаємо про навчальну місію, яку зараз проводить Канада, адже ми надаємо підтримку українським військовослужбовцям, щоб вони були більш ефективними і змогли захищатись від ворога, який посягає на українські території», — сказав Трюдо, якого цитує «Українська правда».

«Звісно, у майбутньому ми будемо продовжувати координування і співпрацю з нашими міжнародними партнерами-союзниками. Різними шляхами ми хочемо продовжувати підтримку України, але зараз ми зосереджені на питаннях місії навчальної підготовки, особливо вона добра для українських військовослужбовців», — додав він.

«Щодо іншого — ми будемо спостерігати за ситуацією і оцінювати, як найкраще ми можемо підтримувати Україну. І ми будемо робити це, підтримуючи дух співпраці й дружби, що довго існував між нашими країнами», — зазначив прем’єр Канади.

Україна підписала з Канадою Угоду про зону вільної торгівлі

Угоду підписали в присутності глави української держави і прем'єр-міністра Канади.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали угоду про зону вільної торгівлі між державами.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Підписання угоди - знакова подія, яка відкриває нові можливості для українсько бізнесу і покращує імідж України серед міжнародних інвесторів", - йдеться у заяві Мінекономрозвитку.

Угода України з Канадою є додатковим фактором включення нашої країни в глобальний ланцюг виробництва товарів з доданою вартістю.

Значна ємність ринку Канади та високий рівень споживання відкриває перспективи Україні для нарощування обсягів експорту та розвитку економічної співпраці.

У структурі експорту товарів з України до Канади традиційними товарами є неблагородні метали — 36 %; частини до рухомого складу — 12 %; машини, устаткування — 9 %; екстракти дубильні — 8 %; іграшки — 6 %; деревина — 5 %.

У 2016 році (за січень-квітень) найбільше зростання експорту спостерігалося по таким товарним групам, як: частини до рухомого складу — зросли на $3,5 млн. (торік у січні-квітні не експортувались); екстракти дубильні, жири та олії, одяг трикотажний.

Доля в українському експорті до Канади продукції з доданою вартістю складає близько 30 %. А експорт такої продукції, як частини рухомого складу у 2015 році (12 % від загального), збільшився у 3,9 рази.

Україна підпише Зону вільної торгівлі з Канадою вже 11 липня

Президент України Петро Порошенко зустрів Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

На площі перед будинком президентської Адміністрації встановлено Державні прапори України та Канади. Пролунали гімни двох держав.

Під час урочистої церемонії зустрічі присутні члени української та канадської офіційних делегацій, представники українських, канадських та іноземних засобів масової інформації.

Президент України та Прем’єр-міністр Канади оглянули стрій воїнів Почесної варти, привітали Державний прапор України уклоном голови та представили делегації своїх країн.

По завершенню офіційної церемонії зустрічі Прем’єр-міністра Канади розпочалися українсько-канадські переговори під головуванням Глави Української держави та Прем’єр-міністра Канади.

Сьогодні буде підписана Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини