Передплата 2024 «Добрий господар»

Губернатори Дніпропетровщини і Одещини «поцапалися» у присутності Порошенка

Візит президента Петра Порошенка в Одесу ознаменувався невеличким інцидентом.

На нараді президента з головами обласних держадміністрацій почали сперечатися голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко і голова Одеської ОДА Михаїл Саакашвілі (відео можна подивитися на нашому сайті www.wz.lviv.ua). Склалося таке враження, що Резніченко ледь не образився на Саакашвілі. Мовляв, коли той виступав, йому бурхливо аплодували, а от коли виступав губернатор Харківщини Ігор Райнін — не аплодував ніхто...

Резніченко (який не знає української мови, виступав російською) закинув Саакашвілі щодо реформ, які той здійснює: “Там є деякі складнощі з законом, і губернатори не мають повноважень для того, щоб не виконувати закон». Саакашвілі перебив його: «Справді, закон не передбачав тут будівництво того, що ми робимо… Що вам краще, щоб Україна розвивалася, чи щоб прокурор до вас не приходив? Треба вибирати».

«Мені краще, щоб ця країна жила за законом», - заявив Резніченко і додав: “Не перебивайте мене, я ж вас не перебивав”. «Вступати в перепалку не дозволяю. Слово надаю лише я», - зупинив суперечку Петро Порошенко. «Відсутність законодавства не є виправданням відсутності реформ. Якщо будемо сидіти й чекати, доки хтось нам змінить законодавство, щоб ми почали реформи, ми програємо. Тому ми — одна команда, незалежно від того, у кого який стиль», - заявив президент.

На нараді був присутній голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він, щоправда, не надав особливого значення цьому інциденту. “Не було жодної перепалки. Я ж був там. Це робоча дискусія”, - сказав Олег Синютка журналісту “ВЗ”. Губернатор розповів, що під час одеської наради йшлося і про Львівську область. “Це була друга нарада, яка була присвячена боротьбі з корупцією. Президент чітко розставив акценти щодо необхідності подолання корупції і контрабанди, - сказав Олег Синютка. - Порошенко наголосив, що один із критеріїв оцінки роботи голови ОДА — подолання корупції і контрабанди в області. Ще одна річ, на якій наголошувалося, — залучення до цієї роботи волонтерських організацій. Президент доручив доопрацювати законопроект, який запропонував Кабмін, щоб частина від перерахування митних надходжень на кордоні поступала в бюджети, зокрема, Львівської і Одеської областей. Ці кошти мають використовуватися на ремонт доріг. Президент двічі нагадав, які дороги є сьогодні найбільш важливими для Львівщини - Львів-Радехів-Луцьк, і дорога на Славськ. Також після наради відбулася зустріч у президента з керівником Державної фіскальної служби, де він доручив йому зробити виїзд у Львів - щоб у присутності громадськості обговорити призначення керівника Державної фіскальної служби на Львівщині”.

Олег Синютка розповів, що спілкувався з Михаїлом Саакашвілі, і запросив його найближчим часом відвідати Львівщину.

Схожі новини