Передплата 2024 «Добра кухня»

FPV-дрони та техніка для десантників та піхоти

  • 04.05.2024, 10:01
  • 374

Сотні FPV-дронів, «Мавіки», «Старлінки», шини для вантажівок, детектори безпілотників, оргтехніка і навіть металеві скоби — Петро Порошенко знову привіз військовим на Донеччину великий вантаж

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Представники бригад ДШВ і Сухопутних військ неподалік Краматорська зустрілися із волонтерською командою, щоб прийняти дефіцитний вантаж.
«На фронті завжди важко, тому наша команда старається працювати як „швидка допомога“. Прикривати найважливіші питання там, де це найнеобхідніше просто зараз, щоб зберегти воїнів. Сьогодні — знову на Донеччині. Зустрілися під Крамом з хлопцями та дівчатами з різних бригад, щоб передати їм те, що зараз найбільш потрібно», — написав пʼятий президент у соцмережах.

  • У 74 окремий розвідбат передали 100 FPV-дронів «Мольфар» 10″ та станцію керування, 100 FPV-дронів «Мольфар» 8″, 6 «Мавіків», 4 системи «Старлінк», 12 шин для Уралів, 20 детекторів безпілотників «Ванільний цукорок», ноутбуки, принтери, металеві скоби.
  • 77 окрема аеромобільна бригада отримала 9 «Мавіків», 200 FPV-дронів «Мольфар» 8″, 30 «Цукорків», 14 шин для Уралів, 18 шин для вантажівок КРАЗ.
  • 80 ОДШБр отримала 15 детекторів «Цукорок», 12 шин для Уралів, 12 шин для КРАЗів, 16 шин для КАМАЗів.
  • 81-й ОАМБр передали 15 «Цукорків», 10 шин для Уралів, 42 шини для КРАЗів, 16 шин для КАМАЗів.
  • 95 ОДШБр отримала 15 «Цукорків», 6 «Мавіків», 28 шин для Уралів, 16 шин для КАМАЗів.
  • 40-му окремому стрілецькому батальйону «Кодак» передали 100 FPV-дронів «Мольфар» 8'', 10 «Цукорків» і 3 «Мавіки».

"Ще один напрямок нашої програми — #SaveSoldier. Вона полягає в тому, що життя бійців треба щосили берегти, до солдатів — ставитися з повагою, а їхня гідність та моральний дух — важливі. Тому позавчора ми презентували наші нові розробки в галузі РЕБ та кіберзахисту проти безпілотників, вчора привезли в один зі шпиталів унікальний апарат для відновлення поранених бійців, а сьогодні доставили допомогу безпосередньо на фронт", — зазначив Порошенко.

«Хлопці та дівчата дуже втомлені, виснажені, але на позитиві. Кажуть, що нема часу сумувати й думати про погане. Тільки підходили й просили разом записати вітання рідним, бо дуже-дуже за ними скучили. Зовсім не хочеться прощатися з воїнами, але маємо їхати до інших бригад, бо нас дуже чекають. Дуже міцно обіймаю, друзі! Ще побачимося!», — пише Петро Порошенко.

Схожі новини