Передплата 2024 «Добрий господар»

Петро Порошенко У Миколаєві випробував бронеавтомобіль десантників

  • 25.04.2015, 16:38
  • 1 226

Глава держави бере участь у у тактичних навчаннях військових частин та підрозділів ЗСУ у Миколаївській області

Сьогодні президент України Петро Порошенко в рамках робочої поїдки до Миколаївської області бере участь у тактичних навчаннях військових частин та підрозділів Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Президента.На 235-му загальновійськовому полігоні "Широкий лан" Сухопутних військ ЗСУ поблизу Миколаєва Порошенко разом із начальником Генерального штабу-Головнокомандувачем ЗС генерал-полковником Володимиром Муженком, командувачем Високомобільних десантних військ ЗС полковником Михайлом Забродським та секретарем РНБО Олександром Турчиновим спостерігав за діями підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади, 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 79-ї окремої аеромобільної бригади. У навчаннях беруть участь понад 3 тисячі військовослужбовців та понад 400 одиниць бронетехніки та авіації. Це десантники з Миколаєва, Житомира та Дніпропетровська. Метою тактичних навчать є досягнення єдиного розуміння процесу бойових дій із врахуванням досвіду, набутого в зоні АТО.

Під час рейдових дій військовослужбовці відпрацьовували заходи зі знищення об'єктів противника, поповнення запасів боєприпасів та матеріально-технічних засобів, які були доставлені літаками військово-транспортної авіації, порятунок екіпажу в умовах бойових дій. Також були проведені навчання з тактики введення бою з застосуванням авіаційної та наземної техніки, важкої артилерії. Крім того, повітряний десант відпрацьовував операцію із захоплення мосту через річку Березань та знищення підрозділів НЗФ, що обороняють переправу, захоплення плацдарму на другому березі річки.

Під час проведення навчань Президент також випробував на ходу броньований автомобіль "Спартан", переїхавши до одного з командних пунктів. Після відвідин полігону Порошенко прибуде до Миколаєва, де зустрінеться з учасниками Другої світової війни та бійцями АТО, а також вручить нагороди.

Джерело: Укрінформ.

Схожі новини